torstai 21. tammikuuta 2016

Joulu ja vuodenvaihde

Olen pärjännyt jo yli kuukauden ajan ilman tietokonetta, sillä molemmat läppärini syystä tai toisesta lakkasivat toimimasta samoihin aikoihin ennen joulua - kyllä, minulla on jokin maaginen vaikutus kaikkeen elektroniikkaan, eikä mikään tunnu pysyvän ehjänä minun käsissäni. Tästä syystä joulu- ja uusivuosi-tekstini julkaistaan hyvinkin myöhässä. Mutta parempi nyt kuin ei milloinkaan, eikös?
Jouluaatto sujui melko rauhallisissa ja mukavissa merkeissä. Aamulla kotona ollessani leivoin pipareita ja joulutorttuja, kuuntelin jouluista musiikkia ja, kuten aina ennenkin, katsoin Lumiukon. Illaksi kokoonnuimme mummolaan sukulaisten kesken, söimme perinteisen jouluaterian ja vaihdoimme lahjoja, joita tänä vuonna oli huomattavasti vähemmän kuin ennen. 15-vuotias serkkuni pukeutui joulupukiksi ja hoiti lahjojen jakamisen. Lahjaksi sain muunmuassa vuodevaatteita, suklaata ja muutaman dvd-elokuvan.

Palasin kotiin ja loppuillan vietimme pienen ystäväporukan kesken. Joululaulut vaihtuivat heviversioihin ja teimme glögidrinkkejä. Tia ja Otto toivat minulle joululahjat, mikä sai minut jälleen kerran pohtimaan, miksen itse koskaan vaivaudu keksimään lahjoja ystävilleni. Lähdimme Kellari-baariin, joka oli tupaten täynnä. Nähtävästi monet muutkaan eivät välitä enää niin kutsutusta joulurauhasta.

Joulupäivän aamuna huomasin olevani kuumeessa, joka tapaninpäivänä oli noussut jo 39,5 asteeseen. Joulunviettoni sukulaisten kanssa oli siis siltä osin ohi, ja vietin seuraavat päivät kotona peiton alla, American Horror Story -maratonin parissa. Viimeinen työviikko ISS:llä jäi lyhyeksi sairauteni takia.Uudenvuodenaattona olin vielä viimeistä päivää töissä, Mäntyharjulla työparin kanssa. Iltapäivällä pääsin kotiin ja aloin järjestämään illan juhlia. Äitini avustuksella valmistin pienen määrän ruokaa; jauhelihapiirakan, kanasalaattia, cocktail-tikkuja, kinkkumajoneesilla täytettyjä ruissipsejä, omena-juusto-täytteisiä suolakeksejä sekä juustokakun. Kaikki vieraani kehuivat ruokia todella paljon.

Paikalla meitä oli minä, Elli, Janita, Sara, Julia, Tino, Roni, Eetu ja Aake, sekä Minttu osan illasta. Ilta sujui tanssin ja korttipelien merkeissä, ja ennen puoltayötä lähdimme ulos. Naisvuoren ilotulitusraketit katsoimme torilta. Mikkelin nuorisolla on tapana viettää uudenvuodenyö torin laidalla, humalassa toisiinsa törmäillen ja rohkeimmat saattavat jopa uhmata poliisia ampumalla raketteja väkijoukkoon. Kylmyyden ja väsymyksen iskiessä lähdimme Mintun kanssa ajelemaan, ja toimimme myös hetken aikaa kuskeina. Kotiin nukkumaan päädyin yllättävän harvoin, jo kahden aikoihin yöllä.
Seuraavien päivien ajan minä ja Minttu pidimme jatkuvaa Netflixin Teen Wolf- ja TVD-maratonia, ja söimme aattoillalta jääneitä ruokia. Nyt olen ollut työttömänä jo usean viikon, ja vaikka aika käy ajoittain hieman tylsäksi, nautin vapaudesta ja siitä, ettei tarvitse elää tai olla hereillä kellon määräminä aikoina. Jossakin vaiheessa kevään aikana minun on pakko löytää uusi työpaikka, mikäli haluan ensi kesänä kiertää festareita ja mahdollisesti päästä Suomen ulkopuolelle. Mutta nyt aion viettää rentoa alkukevättä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti