tiistai 3. marraskuuta 2015

Halloween Vantaalla

Tänä vuonna juhlistimme halloweenia Vantaan Hiekkaharjussa, Millan ja hänen kahden ystävänsä järjestämissä kekkereissä. Juhlapyhä on minulle niin tärkeä, että haluan joka vuosi viettää sitä tavalla tai toisella, ja tällä kertaa minun ei tarvinnut nähdä ylimääräistä vaivaa sen suunnitteluun, sen enempää mitä asuni keksimiseen meni. Minun lisäkseni myös muutama muu mikkeliläinen Millan tuttu oli kutsuttu, ja lauantai-aamuna, lokakuun viimeisenä päivänä johon tänä vuonna osui sekä halloweenaatto että vainajien muistopäivä, lähdin Onnibussilla matkaan Hepan, Jessen ja Oopeen kanssa. Tia liittyi seuraamme Heinolan bussipysäkiltä. Linja-auto vei meidät Helsinkiin, josta kauppareissun jälkeen jatkoimme junalla määränpäähämme Millan kotiin. Koska olimme ajoissa liikkeellä, ilmestyimme Millalle lähes ensimmäisinä. Bile-emäntien vielä viimeistellessä tarjoamisia me ryhdyimme laittamaan valmiiksi asujamme. Olin valinnut hahmokseni tänä vuonna Sucker Punch-elokuvasta tutun Babydollin, mutta siitä kerron myöhemmin lisää.
Millan tuntien ei ollut yllätys, että juhliin oli panostettu, ja kaikki koristeluja ja syömisiä myöten olivat teemaan sopivia. Tarjolla ruokapöydässä oli muunmuassa kurpitsapiirakkaa, suklaalla kuorrutettuja omenia sekä tietenkin boolia. Myös kaikki vieraista olivat kunnioittaneet halloweenin naamiaisteemaa pukeutumalla erilaisiin asuihin. Arvostan todella paljon sitä, jos ihmiset jaksavat ja haluavat pukeutua teemajuhliin, pieni panostus tekee tunnelmasta aidomman - ja illan aikana otetuista kuvista hauskempia.

En tuntenut puoliakaan paikalla olevista ihmisistä, sillä he ovat Millan uusia ystäviä pääkaupunkiseudulta, kun minä taas kuulun vanhaan Mikkeli-porukkaan, mutta kaikki tulivat hyvin toimeen ja juttelivat keskenään. Vaikka kaikkien nimet eivät jääneetkään mieleen, oli meillä silti hauskaa ja tapasin monia mielenkiintoisia henkilöitä.

Illan aikana saimme myös erikoisen idean järjestää leikkihäät Oopeen ja Hepan välillä. Jesse, kenties mustasukkaisuuksissaan, halusi mukaan, joten liitto solmittiin kolmen pojan kesken. Minä toimin pappina, ja jokaisella sulhasista oli omat bestmaninsa, jotka auttoivat sormusten suunnittelussa. Häiden jälkeen ilta jatkui normaaliin tapaan, eikä hääyö tainnut olla kovin kummoinen, sillä yksikään vastanaineista ei päätynyt toisen viereen. Me Mikkelistä - ja Heinolasta - saapuneet jäimme yöksi Millalle, ja sunnuntai-aamuna herättyämme hankimme bussiliput paluumatkalle  ja olimme jopa vähällä myöhästyä junasta. Hauskanpito ja myöhään valvominen väsytti kaikkia, joten kotimatka kului hiljaisissa mutta tyytyväisissä tunnelmissa.

Juhlat olivat kaikin puolin onnistuneet ainakin näin vieraan näkökulmasta katsottuna, meno oli mahtava ja tunnelma sopivan karmiva. Uskon että myös muut paikalle olleet muistelevat iltaa hymyssä suin. Bileiden järjestämisestä ja onnistumisesta vastannut Milla on myös kirjoittanut illan tapahtumista omaan blogiinsa, joka löytyy täältä.Tänä vuonna pukeuduin siis Babydolliksi, Sucker Punch-elokuvan suloiseksi mutta tappavaksi päähenkilöksi - jota elokuvassa näyttelee jumalainen Emily Browning. Idea tuli minulle jo viime keväänä, kun ostin netistä blondin peruukin. Halloweenin lähestyessä en keksinyt enää muuta asua, joka olisi sopinut kauhuteemaan paremmin, joten päätin mennä alkuperäisellä ideallani. Valitettavasti asun valmiiksi saaminen ei ollut helpoimmasta päästä; vaatteet, eli toisin sanoen paidan, hameen, polvisukat ja hiuspannan, löysin ebaysta, mutta jouduin pulittamaan niistä häpeällisen suuren summan. Oli lähellä että asu ehti luokseni postin kautta ajoissa, ja kaiken lisäksi jouduin maksamaan tullille veroja. Eikä asu edes ole sellainen, jota olisi mahdollista käyttää normaalisti, joten en tiedä keksinkö vielä käyttöä vaatekappaleille.

Hahmon asukokonaisuuteen kuului myös katana, jonka löytäminen oli todella suuri onnenpotku minulle. Olin varautunut ostamaan muovisen lelun, mutta kuinkas kävikään, viime viikkoina työparinani toiminut Armi omisti hyvin aidon näköisen (mutta feikin) katanan, jonka halusi myydä muutamalla kymmenellä eurolla. Ostin miekan omakseni, ja nyt viikonlopun jälkeen se saa toimia koriste-esineenä hyllylläni. Olen kovin kiintynyt siihen, sillä olen aiemminkin miettinyt sellaisen hankkimista.

Lähes kaikki muut juhlijoista olivat pukeutuneet kauhuteeman mukaisesti, mutta minun asuni oli ennemminkin fantasiatyylinen, mutta en antanut sen häiritä. Aluksi olin hieman epävarma, sillä, takerruttuani kaikista pienimpiin yksityiskohtiin, kuten kasvojeni muotoon ja peruukkini otsatukan pituuteen, en uskonut olevani tarpeeksi hahmon näköinen. Lopulta Tia kuitenkin sai minut vakuutettua minun olevan aivan ilmetty Babydoll. Vähemmän rohkaisevaa oli se, että lähes kaikki jotka koittivat arvata asuani, päätyivät veikkaamaan Sailor Moonia. Ehkä kovinkaan moni ei ole nähnyt Sucker Punchia... (vinkvink, kannattaa katsoa!). Nyt olen jo ryhtynyt miettimään asua ensi vuodelle, saa nähdä mitä saan silloin aikaiseksi.Halloween on nyt ohi, saako jo intoilla joulusta??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti