maanantai 30. marraskuuta 2015

Casa di Rosa


Jo lähes kolme kuukautta sitten muutin asumaan, keskustaan Mikonkadulle, 40neliön suuruiseen yksiöön, ja lupailinkin aiemmin julkaisevani siitä kuvien muodossa olevan esittelykierroksen. Tapani mukaan innostuin räpsimään uskomattoman suuren määrän kuvia, ottaen huomioon asunnon pienen koon, joten saatte nyt nähdä kotini jokaisesta eri kuvakulmasta. Samalla kerron hieman kotiutumisestani ja tekstin lopussa mainitsen viime perjantaina järjestämistäni tupareista.

Keittiö:
Keittiöstä on omaksi yllätyksekseni muodostunut lempipaikkani asunnon sisällä. Se olikin ensimmäinen asia, joka kiinnitti huomioni ensi kertaa ulko-ovesta astuessani. Käsitykseni mukaan se on remontoitu jokin aika sitten, minkä pystyy myös huomaamaan, sekä kuvista, että vuokrassa. Myös kylässä käyneet tuttavat ovat kehuneet huoneen moderniutta - paljon huomiota on saanut musta, mattapintainen tiskiallas ja peiliseinät. Lähes kaiken muun olin ennättänyt ostaa jo aiemmin, mutta ruokaryhmän hankkiminen jäi viime tinkaan, ja ostin ne Sotkasta vasta pari viikkoa sitten.
Ehkä keittiön viihtyisyys voisi motivoida minua kokkaamaan enemmän...?
Olohuone:
Olohuoneen ja makuuhuoneen yhdistelmässä on luonnollisestikin kaikista eniten tavaroitani, ja vaikkakin se on isompi kuin vanha huoneeni Lehmuskylässä, tuo se entisen kodin etäisesti mieleen. Muse-taulut roikkuvat rivissä ja vastakkaiselle seinälle olen asettanut hyllyt täynnä kirjoja, levyjä, DVD-kokoelmani ja kaikkea muuta mahdollista. Tämän huoneen järjestämiseen meni paljon vaivaa ja suunnittelua, sillä tila ei meinannut riittää kaikille kalusteilleni. Olen kuitenkin tyytyväinen aikaansaamaani järjestykseen. Näistäkin kalusteista suurin osa on jo aiemmin hankittuja, mutta esimerkiksi ikkunaseinustalla oleva nojatuoli tuli ostettua vasta muuton jälkeen. Ikkunaa kehystävät paneeliverhot on osittain ostettuja, osittain sukulaisilta saatuja. Enhän sentään ihan kaikkea tarvitse uutena ja kalliina.

 


Parveke:
Muuttaessani tänne parveke oli hyvin yksinkertaisen ja karun näköinen, joten päätin luoda sinne hieman tunnelmaa hankkimalla puulaatat lattialle, sekä pari kynttilälyhtyä, ja Ikean tyynyjä, viltin ja maton. Nyt parvekkeella voi viettää aikaa myös talvella hytisemättä kylmästä, ja ensi kesän koittaessa siellä voi vaikka nukkua. Haluaisin täyttää partsin erilaisilla matoilla ja tyynyillä, tuoden sinne lämpöä ja pehmeyttä, mutta näin alkuunsa tämä saa riittää.Eteinen, vaatehuone ja wc:
Eteinen on kaikessa yksinkertaisuudessaan neliskanttinen ja melko avara, johon ei tarvinnut itse hankkia muuta kuin peili ja matto, molemmat Ikeasta (yritys ei maksa minulle mainostamisesta, mutta haluan tuoda esille mistä olen kalusteeni ostanut). Vaatehuone on ahdas ja viileä, mutta kaikin puolin parempi vaihtoehto säilytykseen kuin tavallinen vaatekaappi. Komeron järjestäminen on vieläkin hieman kesken, sillä joka kerta kun käyn siellä jotain etsimässä, menevät henkarit, lakanat ja pyyhkeet sekaisin. WC/kylpyhuone on pienehkö mutta riittää, tilaa lavuaarin ja pöntön välissä on viemässä valtava ja vanha pesukone, jonka sain ilmaiseksi kaupan päälle tänne muuttaessani. On kuulemma liian vaivalloista raahata se pois. Vasta viikkoja muuton jälkeen tajusin, että saan halutessani kylpyhuoneeseen lattialämmityksen (mitä luksusta!) ja nyt käytän sitä lähes kokoajan.

 
 Viime perjantaina vietimme tupareitani - vaikka muutostani onkin jo aikaa ja lähes kaikki ystäväni ovat käyneet täällä useamminkin. Kutsuin tarkoituksella pienehkön porukan, sillä suunnitelmissani ei ole saada ensimmäistäkään varoitusta. Osa vieraistani ei päässyt paikalle syystä tai toisesta, mutta kaiken kaikkiaan illan aikana meitä oli täällä kaksitoista - minä, Minttu, Elli, Otto, Tia, Hepa, Kata, Milla, Oopee, Ville, Aatu ja Hyde eli Toni. Elliltä sain tupaantuliaislahjaksi suloisen kynttilän, jossa on kolme sydänlankaa. Tia ja Otto puolestaan antoivat minulle bonsain, ficus microcarpan eli varjoviikunan - joka esiintyy parissa kuvassa ylempänä. Aiemmat kokemukseni kasvien kanssa eivät ole hyviä, mutta nyt olen päättänyt ottaa henkilökohtaiseksi projektikseni pitää puun hengissä mahdollisimman pitkään.

Aikamme pyörimme täällä, korttia pelaten, juoden, musiikista tapellen - mitä nyt normaalistikin juhliessa tehdään. Yöllä jatkoimme juhlintaamme baarissa, jossa porukkamme kasvoi ja ilta olikin kaikin puolin mielenkiintoinen ja viihdyttävä. Siitä ei sen enempää.

Juhlia suunnitellessani innostuin boolin, vai pitäisikö sanoa boolien, suhteen ja asetin niitä tarjolle kaksitoista litraa, aivan sattumalta saman verran kuin juhlijoitakin oli. Tarjosin myös pientä syötävää, en mitään kovinkaan kummoista, mutta oikeastaan parempi niin, sillä ne eivät vetäneet vieraita puoleensa läheskään yhtä paljon kuin juotavat.

Booleja minulla oli kahta erilaista - alla olevasta kuvasta näkee niiden raaka-aineet-, toinen oli punainen vadelma-mustikka-metsämarja, ja toinen keltainen mandariini-appelsiini-mango. Sekaan laitoin lime-siivuja ja karpaloita sekä jäitä. Kummastakin juomasta tuli erittäin makeita.


 
Elli väijyy ruokapöydän lähettyvillä.PS.
Viimeisen viikon aikana olen kuunnellut Rammsteinia tauotta. Syy tälle löytyy Provinssista, joka julkaisi ensi kesän ensimmäiset esiintyjänsä viime viikolla. Bändi on yksi suosikeistani, vaikka en ole todella pitkiin aikoihin kuunnellut sitä suuremmin.. Nyt kun tietää pääsevänsä jälleen keikalle, odotus ja sitä myötä intoilu, nousevat vahvasti pintaan. Lisäksi olen vasta nyt alkanut kiinnittää huomiota bändin musiikkivideoihin, jotka ovat suorastaan nerokkaita. Ensi kesää taas odotellessa!

Du bist das Schiff ich der Kapitän
Wohin soll denn die Reise gehen
Ich seh im Spiegel dein Gesicht
Du liebst mich denn ich lieb dich nicht1 kommentti:

  1. Nyt on kyllä pakko heittää kommenttia että IHANA asunto! ♥_♥ Ihanat värit, sisustus tuotteet, kaikki. Muuttaisin mielelläni. :D Ja bongasin myös ihan mahtavia sarjoja hyllyltäsi, Breaking Bad, Walking dead, Vampire diaries... ;) Ihan parhaita.

    VastaaPoista