sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Sateinen juhannusviikonloppu


Juhannuksen vietto sujui minun osaltani melko rauhallisissa merkeissä. Sää oli ankea, mutta se ei latistanut tunnelmaamme, kun torstaina aloitimme viikonlopun vieton kaveriporukalla. Moni tuttumme pääsi silloin armeijasta, ja Tia oli edellisenä päivänä täyttänyt 22 vuotta. Halusimme juhlia, joten päätimme vuokrata Visulahdesta lomamökin. Yhden päivän vuokra söpöön pikkumökkiin oli 130 euroa, jonka minä, Tia, Otto ja Hepa jaoimme neljään osaan. Lisäksi muutama juhliin tulleista osallistui vuokranmaksuun. Minä ja Tia saavuimme paikalle ensimmäisinä, kirjauduimme sisään ja saavuimme pieneen, 40 neliön kokoiseen taloon, jossa oli kaksi makuuhuonetta, pieni keittiö ja vanha kuvaputkitelkkari. Piha-alueella oli paljon tilaa, mutta tihkusade piti meidät sisällä lähes koko illan ajan. Myöhemmin yöstä sekään ei estänyt meitä, vaan lähdimme moikkaamaan naapurimökeissä majoittuneita vantaalaisia.

Alkuillasta tupamme täyttyi juhlijoista, laitoimme musiikit soimaan nupit kaakossa ja pystytimme keittiönpöydälle beerpong-areenan. Pelistä on tullut tämän kevään ja kesän aikana suosittu piirissämme, ainakin itse olen tykästynyt kyseiseen juomapeliin. Olen jopa suhteellisen hyvä siinä. Ensimmäisen häviöni koinkin vasta juuri torstai-illan juhlissamme. Pelissä on se hyvä puoli, että häviäjälläkään ei tule tylsää.

Onneksi suurin osa juhlijoista päätti lähteä muualle yöksi, sillä nukkumapaikkoja ei ollut kovinkaan monta. Aamuyöstä pääsin itsekin nukkumaan ja seuraavana aamuna minä ja neljä muuta paikalle jäänyttä siivosimme mökin siedettävään kuntoon ja palautimme avaimet.
Perjantain, eli juhannusaaton, vietin mökillä sukulaisten seurassa. Visulahdesta kotiin päästyäni pakkasin tarvittavat tavarat nopeasti ja jatkoin matkaa Kokkosenlahtea päin. Viime aikoina olen joutunut töissä tekemään aamuvuoroja, eli heräämään jo ennen viittä, joten univelkaa on kertynyt hurjasti. Metsän keskellä hiljaisessa ympäristössä väsymys alkoi painaa päälle, joten päätin ottaa pienet torkut yläkerran parvella - ja heräsin siihen kun serkkuni hakkaa minua tyynyllä.

Päiväunista huolimatta väsymys ei ottanut loppuakseen, joten loppuilta kulki hitaasti, koomaisissa olosuhteissa. Kävin veneilemässä, saunassa ja uimassa, ja söimme grilliruokaa. Yritin jopa opetella veitsenheittoa, jota serkku on innostunut harrastamaan. Touhu on hankalampaa, mitä uskoisi, mutta ajattelin, että tänä kesänä mökkireissuilla voisi jatkaa harjoittelua ja kehittyä paremmaksi.

Olisin mielelläni lähtenyt ystävien kanssa jonnekin muualle, mutta kyydin saaminen ei onnistunut, joten pysyin koko illan mökillä, ja kävin nukkumaan ajoissa. Yli kymmenen tunnin yöunet olivat todella hyvästä ja lauantaina olo oli äärimmäisen pirteä.

Aamusaunan ja lounaan jälkeen palasimme keskustaan ja lähdin tapaamaan Mikkeliin kyläilemään tullutta isääni. Sen jälkeen lähdin istumaan iltaa ystävieni Millan, Jessen ja Villen kanssa, joita en ollut nähnyt aikoihin. Grillaamisen, muutaman juoman ja erittäin huonon elokuvan jälkeen jatkoin toisen ystäväporukan kanssa Niinalla. Mitään erikoisempaa ei tapahtunut, ja sunnuntai-aamuna raahauduin kotiin Hesburgerin kautta.
Huomenna on vielä pitkä ja tuskaisa työpäivä edessä, tiistaina alkaa ainakin viikon mittainen loma, ja keskiviikkona lähdemme heti aamusta Mintun autolla kohti Seinäjokea ja Provinssirokkia. Neljäpäiväisestä festarista tulee varmasti erittäin mielenkiintoinen, ja odotan kauhulla millainen olo on ensi sunnuntaina, kun pääsemme takaisin kotiin. Mahtava reissu kuitenkin on edessä, luvassa on upeita keikkoja, telttailua hyvällä porukalla ja paljon nesteytystä. Toivon mukaan sää ei ota mallia juhannuksesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti