sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vappu

 


Tia tuli vapuksi Mikkeliin Heinolasta, ja viettää tämän viikonlopun luonani. Vappuaattona, torstaina, olin töissä aamuvuorossa ja pääsin kotiin jo ennen puoltapäivää. Kaupassa käytyämme minä ja Tia suuntasimme kotiin. Kävin hakemassa naapurissa asuvilta sukulaisilta muutaman pullon simaa, ja laitoimme hankkimani vappuruoat valmiiksi. Tarjolla oli yksinkertaista pikkupurtavaa, ranskalaisia, sipulirenkaita ja hampurilaiset, sekä lihapulla-viinirypäle-cocktailtikkuja. Olin ostanut myös munkkeja, mutta unohdimme ne kokonaan, ja paistoimme niitä vasta seuraavana päivänä. 

Päivän vietimme laittautuen ja valmistautuen iltaa varten. Vaikka vappuna olisi harvinainen tilaisuus pukeutua mitä erikoisempiin asuihin, en tänäkään vuonna keksinyt itselleni mitään sopivaa, vaan laitoin ylleni ihan tavalliset vaatteet. Tia sen sijaan pukeutui Barbieksi, ja lainasi minulta muutama viikko sitten ostamaani blondia peruukkia.
Alkuillasta kaverimme Eetu liittyi seuraan ja aloimme korkkailla juomia. Myöhemmin lähdimme kävelemään vähän matkan päässä olevalle Pankalammelle eli Panttikselle, jossa oli muutamia tuttuja juomassa. Suuri osa tutuistani ei viettänyt vappua Mikkelissä, mutta me liikkeellä olleet kokoonnuimme yhteen porukkaan.

Panttikselta jatkoimme matkaa keskustaan, ja menimme Kirkkopuistoon, joka on nuorien yleinen ajanviettopaikka keväällä ja kesällä. Kuten yleensäkin vappuna, puisto oli täynnä ihmisiä. Sää oli juuri sopiva ulkona olemiseen ja vietimmekin suurimman osan iltaa siellä. Yöllä päätimme lähteä baariin, ja huomattuamme Vaakunan ja Wilhelmin jonojen olevan liian pitkiä, päädyimme Chocoon, jossa oli sinä iltana enemmän ihmisiä kuin koskaan aiemmin olin nähnyt. Ostimme yhdet juomat, minä ja Jenna lauloimme karaokea, ja muun aikaa pyörimme ympäri yökerhoa. Kahdenkymmenen kahden tunnin valvomisen jälkeen olin vähällä nukahtaa baarin pöytään, joten lähdimme kotiin ennen pilkkua.

Vappumme sujui siis melko tavallisissa merkeissä, mutta hauskaa meillä oli, ja sääkään ei ollut huonompi. Kesä lähestyy jo vauhdilla, satunnaisista ja yllättävistä lumisateista huolimatta, ja odotan innolla piknik- ja mökkeilyreissuja. Sekä festareita, etenkin festareita.

Perjantai sujui rauhallisemmissa tunnelmissa. Päivän minä ja Tia vietimme kotona, myöhään nukkuen ja leväten, illalla lähdimme Eetun ja Tonin kanssa takaisin Panttikselle. Istuimme tyhjällä rannalla parin tunnin ajan, kuuntelimme musiikkia ja otimme valokuvia laiturilla. Kotiin palattuamme katsoimme korealaista elokuvaa netistä.

Myös lauantaina olimme juhlimassa, tällä kertaa kaverin synttäreitä, mutta kuten edellisenä iltana, meno oli melko rauhaisaa eikä juomiakaan mennyt paljoa. Nukkuminen on silti jäänyt tänä viikonloppuna melko vähälle, jonka johdosta olo on jatkuvasti uninen.

Tia viipyy kylässä maanantaihin asti, mutta tänään aiomme vain pysytellä kotona juhlimisen sijaan. Huomenna on taas työpäivä edessä, ja muutenkin nyt on taas hyvä hetki hiljentää tahtia. Tänään aiomme katsoa elokuvia ja syödä jotain hyvää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti