maanantai 29. joulukuuta 2014

Joulu

Tätä vuotta on jäljellä enää pari päivää, aika uskomatonta. Normaalisti olen tässä vaiheessa jo aivan täpinöissäni, joulufiiliksissä ja innoissani ylihuomenna koittavasta lempijuhlastani. Mutta tällä kertaa oloni ei ole kovin juhlava, ei mistään erityisestä tai ikävästä syystä, mutta minusta ei vain tunnu siltä että olisi joulukuu ja vuoden viimeiset päivät. En tiedä onko lapsuudesta tuttu joulumieli katoamassa minusta aikuisuuden myötä, vai mistä tässä on kyse, mutta olo on ikävän arkinen. Ehkä pääsen fiilistelemään keskiviikkoiltana kun raketit alkavat paukkua (vaikka olen jo kuullut muutamia ammuttavan viime päivien aikana) ja juhlinta kavereiden kanssa alkaa.Jouluaatto ja oikeastaan koko viikko meni ohi hujauksessa. Kotiin kannettiin kuusi aatonaattona, ja aattoaamuna katsoin tapani mukaan Lumiukon sekä The Joulukalenterin viimeisen jakson, leivoin joulutorttuja ja kuuntelin jopa viime vuonna kasaamaani joululaululevyä, mutta joulumieltä ei löytynyt. Illalla kokoonnuimme sukulaisten kesken jouluaterialle mummolaan, paikalla meitä oli - kuten aina ennenkin - minä ja äiti, isovanhemmat, tädit Terhi, Kirsi ja Virpi, Vesku, Martti, serkut Inka, Otto, Emma ja Eetu sekä Jenni.

Ruokapöydässä tarjottiin kaikkia mahdollisia jouluruokia. Tämä joulu erosi kaikista aiemmistani siinä suhteessa, että tällä jaoimme lahjat itse, kukaan ei ollut soittanut joulupukille ja pyytänyt kylään. Ehkä onkin jo aika unohtaa tuo turhaa vaivaa ja vääntöä aiheuttava tapa, edes sukumme nuorimmat eivät usko enää moiseen hömpötykseen. Päinvastoin, joukkomme vanhimmat taisivat kaivata pukkia eniten.

Jouluaterian ja lahjojen avaamisen jälkeen istuimme hetken alhaalla, kahvittelimme ja kulutimme aikaa. Muut odottivat lähtöä yökirkkoon, minä sen sijaan suuntasin kavereideni Tian ja Oton luokse, jotka myös olivat viettäneet päivän perheensä seurassa. Tia oli jopa hankkinut minulle joululahjan, vaikkakin vain Pandan suklaakonvehtirasian. Omatuntoani kolkutti hieman, sillä en ollut edes miettinyt lahjojen hankkimista ystävilleni, mutta avasin rasian samantien ja annoin toisillekin luvan syödä siitä vapaasti. Enpä olisi itse jaksanut syödä yhtään enempää.

 
Joulupäivän iltana kävimme kahvilla tien toisella puolen, serkkujen kotona. Jotkut kävivät myös saunassa ja myöhemmin pelasimme paria lautapeliä. Tämä on ollut suvussamme tapana jo vuosien ajan. Tapaninpäivänä menin parin ystäväni kanssa elokuviin, kävimme katsomassa ensi-iltaan tulleen Exodus: Gods and Kings. Halusin nähdä kyseisen filmin erityisesti koska kaikista Raamatun tarinoista juuri tuo Mooseksesta kertova on jäänyt minulle parhaiten (ehkä jopa ainoana) mieleen. Lapsena tuli katsottua piirrettyä Egyptin Prinssi -elokuvaa niin paljon, joten nyt oli mukavaa nähdä uudenlainen versio samasta tarinasta. Lauantaina sukulaiset tulivat vuorostaan meille kylään. Itse vietin suurimman osan iltaa omassa huoneessani, Skyrimia pelaillen, kunnes melko aikaisin lähdin jo viettämään iltaa ystävieni seuraan. Myös sunnuntai tuli vietettyä kaveriporukalla, alkuillan vietimme meillä ja myöhemmin suuntasimme keskustaan ja Kellari-baariin.

Koko viikko siis meni ohitse hyvin arkisissa tunnelmissa eikä olo ollut yhtään jouluinen. Jouluruokia söin vain kahtena päivänä, ja joululaulutkin unohtuivat heti aaton jälkeen. Aiemmin tänään katsoin äidin kanssa Saiturin joulu -elokuvan, joka löytyi tallennettuna digiboksille. En ehtinyt lukea kyseistä kirjaa ennen jouluaattoa - en päässyt käymään kirjastossa, mutta sitten löysinkin saman teoksen lahjapakettien joukosta. Kirjan lukeminen olisi luultavasti nostattanut tunnelmaa, mutta ei se jälkeenpäin enää lohduta. Eikä se niin paljoa haittaakaan. Vaikka fiilistä ei löytynyt, niin joulu sujui kaikin puolin leppoisasti. Nyt on enää edessä uudenvuodenaatto, täytyy toivoa että se sujuu vähemmän leppoisasti, että kaikilla on hauskaa ja pääsen näkemään mahdollisimman monia ystäviä ja niin monta rakettia kuin suinkin ehdin!


Jouluaattona lahjapaketeista paljastui:
• harmaita ja mustia Iittalan kahvimukeja ja lautasia (näitä tuli ihan useammalta henkilöltä)
• hopeahaarukka, johon kaiverrettu nimi ja päivämäärä (mummolla on tapana kerätä minulle tällaisia)
• Marimekon kivituikku
• Marimekon pussilakanasetti
• keittiöpyyhkeitä (Pariisista asti, ja ne olivat todella nättejä)
• shampoo ja hiustenhoitoaine sekä lapaset
• macaron & kuppikakku -reseptikirja
• Charles Dickensin kirja Saiturin joulu
Simpsonit 14.tuotantokauden sekä Vampyyripäiväkirjat 5.tuotantokauden DVDt
• 30 euron arvoinen lahjakortti Seppälään sekä turkoosin kynsilakka
• sarjalipun elokuvateatteriin
• koruteline
• Durance tuoksukuori
• suklaata
- lisäksi äiti lupasi maksaa osan Provinssin festarilipusta, jonka ostan itselleni myöhemmin.

Hyvää uuttavuotta kaikille ja onnea vuodelle 2015. Olkaahan varovaisia ilotulitteiden ja alkoholin kanssa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti