tiistai 9. syyskuuta 2014

Linnanmäellä

Kesä oli ohitse ennenkuin huomasinkaan, ja syksysäistä on nautittu jo useamman viikon. Kuulemani mukaan ei menisi enää kauaa ennenkuin ilmat viilenevät entisestään ja lunta alkaisi sataa. Toivotaan ettei ihan vielä, sillä haluaisin vuodenajoista kauneimman kestävän vielä hiukan pidempään.

Minun syksyni ei ole ollut kovinkaan erikoinen tai tapahtumarikas - en vieläkään päässyt opiskelemaan, joten ainakin yksi lisävuosi Mikkelissä on edessä. Töitäkään ei tunnu löytyvän ahkerasta etsimisestä huolimatta, joten olen viettänyt päiväni enemmän tai vähemmän turhasti. Vuokra-asuntoa olen etsinyt ahkerasti, sillä nyt jos koskaan (parempi myöhään kuin ei milloinkaan) on hyvä aika muuttaa omaan kotiin. Tämän kaupungin asuntojen hintataso on vain käsittämättömän korkea, mikä ei tee hakemisesta helppoa.

Syksyt ovat minulle yleensä muutoksen aikaa, joten muuttoinnostuksen lisäksi sain päähäni aloittaa uuden harrastuksen. Minä ja ystäväni Katariina ilmoittauduimme potkunyrkkeilyn peruskurssille, joka ensimmäisen tunnin perusteella on erittäin hauskaa, mutta rankkaa. Erinomainen keino kohottaa kuntoa, sillä vaikka vapaa-aikaa onkin paljon, niin aina sitä ei jaksa lähteä juoksemaan lenkkipolulle. Kahtena iltana viikossa kun raahaa itsensä Wisa-areenalle, niin tehokas treeni on taattu! Jurassic Rockin jälkeiset viikonloput ovat kaikki kuluneet juhliessa, juoden ja hengaillen kaveriporukalla milloin baarissa, milloin jonkun kotona. Ensimmäiset alkoholittomat perjantain ja lauantain pitkiin aikoihin vietin viime viikonloppuna, kun lähdimme äidin kanssa käymään Helsingissä.

Lauantain vietimme äidin ja serkkuni Inkan kanssa Linnanmäellä. VVO-talojen asukkaat saivat tänä syksynä lippuja huvipuistoihin, joten ensimmäiset kolme tuntia saimme ilmaiseksi, ja loppupäiväksi ostimme rannekkeet puolet halvemmalla. Päätimme myös käydä huvipuiston yhteydessä olevassa Merimaailmassa, jossa viimeeksi tuli vierailtua joskus pienenä lapsena. Minusta löytyy sen verran lapsenmielisyyttä, että yhä tässä iässä huvipuistot ja niiden erilaiset vempaimet ovat lähellä sydäntäni, mutta vanhuus alkaa paistaa jo lävitse, kun muutaman laitteen jälkeen tekisi jo mieliä istahtaa alas ja oksentaa. Jaksoimme kuitenkin kiertää jokaisessa, muutamassa jopa useampaan otteeseen. Sää oli todella hyvä, ja pyöritysten lomassa kävimme syömässä ja kokeilemassa erilaisia pelejä ja arvontoja. Yllättäen minä en voittanut yhtikäs mitään, vaikka olisin kovasti himoinnut isoa vaaleanpunaista pehmoeläintä, jollaisen olisi voinut voittaa yhdestä pelikojuista. Koko päivän ajan kannoin kameraa mukanani ja kuvia tulikin otettua ahkerasti.
 


 
 


vuoristorata-selfie


  Sunnuntaina lähdimme kotimatkalle kiertäen Ikean kautta. Siellä söin itseni turvoksiin lihapullista, onnistuin eksymään kerran, ja tuhlasin noin 70 euroa erilaisiin ostoksiin, kuten kattolamppuun, pyykkikoriin, kattiloihin ja ylihintaiseen mutta söpöön vilttiin. Viime viikkojen aikana olen tilannut ja ostanut erilaisia kalusteita ja muita kotiin tarvittavia juttuja oikein urakalla, enää ei puutu oikeastaan muuta kuin mikro, kahvinkeitin, keittiön ruokailuryhmä ja verhoja sekä koristetyynyjä. Jos vain vielä löytyisi koti, johon kaikki tämä sijoittaa. Aivan kamala muuttokuume!

Ei tätäkään vuotta ole enää paljoa jäljellä, 2014 on mennyt aivan hujauksessa, joten eivätköhän viimeiset kolme kuukautta kulu aivan yhtä nopeasti. Tavoitteinani loppuvuodelle on löytää asunto ja sellainen työpaikka, jonka palkalla pystyisin maksamaan vuokrani ja elämään jotenkuten normaalisti. Seuraavat kuukaudet näyttävät kalenterissani melko rauhallisilta, menoja ei ole tiedossa lukuunottamatta muutamia juhlia (ei ole kauaa enää Halloweeniin) ja mahdollista laivareissua Tallinnaan. 

Voisinhan käyttää runsaan vapaa-aikani fiksusti ja tehdä jotakin hyödyllistä, kuten aina suunnittelen ja lupailen, mutta todennäköisempää on, että jälleen kerran unohdun sohvan nurkkaan katselemaan elokuvia ja TV-sarjoja... Muutamien viikkojen päästä alkaa uudet tuotantokaudet seitsemästä seuraamastani sarjasta, joten jälkimmäinen vaihtoehto on erittäin todennäköinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti