perjantai 22. elokuuta 2014

eBayMonet netistä tavaroita tilailevat tietävätkin mikä on eBay - yhdysvaltalainen, kansainvälisesti toimiva nettihuutokauppa, josta voi löytää lähes mitä tahansa. Vaatteita, koruja, kirjoja ja erilaista krääsää, kuten fanituotteita on valtavia valikoimia. Sieltä tilaaminen on helppoa, tuotteiden toimitukset (lähes aina) nopeita, ja hinnat voivat olla hyvinkin edullisia, mikäli jaksaa käyttää aikaa halvimman vaihtoehdon löytämiseen. Hinnat saattavat samanlaisen tuotteen kohdalla vaihdella hyvinkin rajusti, sillä yksityiset myyjät päättävät itse hinnoistaan.

Jos haluaa tilata jotakin eBaysta, täytyy vain rekisteröityä sivulle, ja luoda itselleen PayPal-tili, mikäli sitä ei ole jo olemassa. Tämän jälkeen tilaaminen on helppoa, mieluisan tavaran hankkiminen onnistuu napin painalluksella, ja rahat siirtyvät automaattisesti pankkitililtä PayPalin kautta myyjälle. Voisi jopa sanoa, että tilaaminen käy liiankin helpoksi, ja yhtäkkiä saattaa huomata että on tuhlannut monia kymmeniä, ellei jopa satoja, euroja kaikkeen turhaan.

Minulla on tunnustus tehtävänä; en tilaa itse omia tavaroitani. En ole onnistunut tekemään itselleni PayPal-tiliä (vaikkei se edes ole kovin hankalaa), joten löytäessäni jotakin ostettavaa annan rahat ystävälleni Millalle, joka onkin minua kokeneempi ebay-shoppailija. Kaikkein helpointa on tietenkin tilata itse omat ostoksensa, joten aionkin opetella PayPalin käytön aivan lähiaikoina!

Näiden parin vuoden sisällä, jolloin olen innostunut tilaamaan tuotteita netistä, ehtinyt hankkia jo muutamia juttuja tältä kyseiseltä sivulta. Etenkin juuri loppumaisillaan olevan kesän aikana tuli tilattua melko paljon. Lähes aina tuotteet ovat olleet virheettömiä ja juuri sellaisia kuin toivoin, mutta pari viimeisintä tuotetta eivät ole vastanneet kuvaa, joka niistä annettiin nettisivulla.
Ihanan steampunk-tyyppisen korsetin hankin tänä kesänä. Se ei vain aivan vastannut netissä annettua kuvausta. Tilaussivulla sanottiin, että korsetissa olisi teräksiset luut, mutta sen tultua postin mukana huomasin ettei luita ole ollenkaan. Muuta vikaa korsetissa ei ole, ja hintaa tuli ainoastaan 16,86euroa, eli monta kertaa vähemmän kuin korsettien hinnat yleensä.
Viimeisin tilaukseni on The Walking Dead -paita, joka maksoi 22,50euroa. Tämän kanssa oli tulla ongelmia, sillä alunperin tilaamani vaate oli pitkähihainen, V-kaula-aukkoinen tunika. Jälkeenpäin sivua tutkiessani huomasin, että tuotteen myyjällä on tarjolla kahdenlaisia paitoja, joten tilaukseni kanssa on täytynyt käydä erehdys. Toisaalta, tämä lyhyempi versio saattaa olla jopa alunperin toivomaani kivempi, joten en puuttunut asiaan.
Kesällä tilasin myös Aavejahti-ohjelman Zak Bagansin kirjoittaman kirjan Dark World. Hintaa kirjalle tuli noin 20euroa. Sivulta tilaamani kirjat ovat aina olleet erittäin hyväkuntoisia ja siistejä!

Etelä-Amerikasta tilaamani Musen Starlight -single maksoi 10euroa, ja saapui kotiin erittäin hyväkuntoisena ja täydellisenä. Bändin elämänkertakirjan hankin jo kuukausia aiemmin, ja sen hintaa en pysty enää muistamaan.
Kallein yksittäinen tilaamani tuote (ja ensimmäinen ostokseni eBaysta) on The Vampire Diaries- rautayrttikaulakoru (ja pussillinen kuivattua rautayrttiä kylkiäisenä). Koru maksoi peräti 25euroa. Aikoinaan sitä tilatessani löysin useita eri hintaisia, mutta samanlaisia koruja, mutta päädyin kalliimpaan vaihtoehtoon halutessani hyvälaatuisen ja kestävän.Kuoleman varjelukset -koru

Ajankääntäjä

Paljon erilaisia Harry Potter -tuotteita on myös tullut hankittua. Keväällä tilasin pienen kaulakorun, jossa on kuoleman varjelusten symboli. Tänä kesänä tilasin ajankääntäjä-korun. Molemmat maksoivat ainoastaan 0,80 euroa. Halvasta hinnastaan huolimatta ne ovat myös hyvälaatuisia, eivätkä mene rikki kovinkaan helposti.Viime syksynä tilasin Luihuisen värien mukaisen kravatin, samanlaisen jota tuvan oppilaat käyttävät koulupuvuissaan. Minkäänlaista logoa tai merkkiä kravatissa ei ole, joten se näyttää kaikin puolin ihan tavalliselle solmiolle. Tämänkään hintaa en pysty enää muistamaan, mutta se ei ollut enempää kuin 10euroa.

Menin myös tilaamaan melko tarkan jäljitelmän Potterin taikasauvasta -  aiemmin tarkoituksenani oli lähteä tapahtumaan, johon olisin pukeutunut HP-hahmoksi, sen vuoksi keräsin itselleni rekvisiittaa asua varten. Hintaa sauvalle tuli 4,75e + postimaksu 1,35.

Viime syksynä tilasin myös knallin ja mustat henkselit, jotka olivat osa viime Halloweenin asuani (ja siten löytyvät marraskuisesta Halloween-postauksestani), sekä mustan minihameen (joka osoittautui niin lyhyeksi ja pieneksi että taidan myydä sen pois) sekä musta kauluspaita, joka ei ole vieläkään saapunut postissa, vaikka tilasin sen melkein kaksi kuukautta sitten. Voisi olla jo aika laittaa myyjälle viestiä asiasta.

Tilaamani tuotteet ovat yleensä olleet todella hyviä, mutta nyt viime aikoina ostamistani vaatteista on löytynyt valitettavaa. EBayssa voi laittaa viestiä tai palautetta myyjille, ja ihmisten laittaman kritiikin voi nähdä myyjän luotettavuutena, joten ostoksia tehdessä voi myös tarkkailla, kuka myyjistä on saanut hyvää palautetta. Pieniä virheitä lukuunottamatta ebay.com on erittäin hyvä ja hyödyllinen sivu, erinomainen keino tuhlata rahaa!


Tähän loppuun lisään postauksen aiheesta riippumattomana kappaleen, josta on viime aikoina tullut uusi lempibiisini. Laulu on soinut joka paikassa jo yli vuoden, mutta vasta tänä kesänä minä ns. "löysin" sen ja nykyään soitan sitä päivittäin. Tämä kappale ei kulu vaikka sitä kuuntele taukoamatta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti