lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kesän ensimmäinen mökkireissu


Päivät alkavat käydä yhä lämpimimmäksi ja kesä lähestyy kovaa vauhtia. Aurinkoinen sää on alkanut vaikuttaa jo minuunkin ja jatkuvasti tekisi mieli lähteä ulkoilemaan. Arkipäivät kuluvat kuitenkin yhä töissä sisätiloissa, ikkunoista  ulos tuijotellen. Sitten kun lopulta pääsee lähtemään kotiin, ilma on jo viilenemään päin. Eilen päätin lähteä käymään Kokkosenlahdessa sijaitsevalla mökillämme, viimeeksi siellä tuli käytyä joskus heinä-elokuun vaihteessa. Töiden jälkeen oli vielä paljon tekemistä kotona, joten matkaan pääsimme äidin kanssa vasta kuuden jälkeen. Lähtöä viivästytti vielä entisestään se, että jouduimme käymään kolmessa eri kaupassa etsimässä minulle muumilimua, jota olin päättänyt ehdottomasti saada. Onneksi ajomatka mökille ei kestä kuin puoli tuntia ja lopulta pääsimme lähtemään.

Aurinko oli kylläkin jo laskemassa ja ilma viilentynyt, kun viimein olimme perillä. Mökki ei suinkaan ole meidän perheemme ikioma, vaan enemmänkin koko suvun yhteinen. Isovanhempani olivat siis paikalla, sauna oli jo valmiiksi lämpimänä ja ruokaakin oli tarjolla. Vaikka en ole grillimakkaran suurin ystävä, päätin mökkeilyn ja kesän alkamisen kunniaksi syödä yhden.

Saunassa taisin viime vuoden aikana käydä yhden käden sormilla laskettavan määrän, mutta tänä kesänä teen muutoksen sen asian suhteen. Tuntuu kuin olisin löytänyt uudestaan lapsuuden jälkeen kadottamani saunoittelun ilon, ja aavistan, että tänä kesänä tulen viettämään aikaa mökkeillessä muutenkin enemmän. Päätin myös käydä uimassa, heittää talviturkin kuukausia tarkoitettua aiemmin. Järvivesi oli hyytävän kylmää, mutta samalla myös hyvin virkistävää. No nyt on sekin tullut tehtyä, ja jään mieluusti odottamaan vesien lämpiämistä vaikka kesäkuuhun asti. Saunomaan sen sijaan voisin lähteä vaikka joka viikonloppu. Täytynee ostaa uudet bikinit, sillä tänä kesänä niille tulee olemaan käyttöä!

Töitä minulla on päiväkodissa enää alle kaksi kuukautta, aika on mennyt todella hurjaa vauhtia. Juhannuksen aikoihin pääsenkin viettämään lomaa, joka jatkuu elokuun loppuun saakka. Kesäksi, ja varsinkin loma-ajaksi, minulla on jo monia suunnitelmia, festareita, matkoja ja mökkeilyä kavereiden kesken. Aurinko tuntuu sulattavan aivoni, niin etten jaksa enää ajatella työ- tai opiskeluasioita, vaikka ammattikorkeakoulujen valintakokeetkin ovat vielä edessä. Täytyy vain yrittää vastustaa laiskottelun kiusausta ja ahkeroida vielä hetki, niin kesäkuun lopulla annan itselleni luvan unohtaa vakavuudet ja aloittaa rentoutumisen ja teen-mitä-huvittaa-milloin-huvittaa-perseilyn.

PS. Näimme mökillä ollessamme ukkometson, joka lähti valtavalla rytinällä karkuun. Jos sillä on pesä jossain lähettyvillä, niin mökkeilystämme tulee erittäin mielenkiintoista! Happy Hunger Games, and may the odds be ever in your favor. ;)

 

 
 
 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti