keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Blogihaaste

Ystäväni, joka kirjoittaa Arcane Inspiration -blogia, lähetti minulle blogihaasteen viime viikolla, ja nyt, pohtimisen ja suunnittelun jälkeen, pystyn vastaamaan siihen. Haasteet ovat aina hauskoja ja hyvä keino päivittää blogia silloinkin, kun mitään oikeaa sanottavaa ei olisi, mutta tämän haasteen kanssa kohtasin pienoisia ongelmia, yrittäessäni keksiä kiinnostavaa sanottavaa. Nyt se on kuitenkin valmis, ja tässä se tulee!
 Haasteen säännöt:
1. Jokaisen pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen
3. Täytyy keksiä 11 uutta kysymystä
4. Täytyy valita 11 bloggaajaa
5. Täytyy kertoa kenet on haastanut
6. Ei takaisin haastamista

11 FAKTAA MINUSTA:


1. Haluaisin kissanpennun lemmikiksi, ja olen miettinyt asiaa jo usean vuoden! Nimikin on jo päätetty, joten kisun olisi pakko olla poika. Väriltään haluaisin sen olevan joko musta, harmaa tai harmaaraidallinen, kuten se kissanruokamainoksen kissa. Pidän myös koirista, mutta en ole koskaan törmännyt kissaan johon en olisi rakastunut. Ehkä hankin sellaisen kunhan olen päässyt muuttamaan...2. Muuttamiseta puheenollen, minuun on jälleen kerran iskenyt suunnaton muuttokuume. Olen jo kesästä asti tarkkaillut netissä vuokra-asuntoja mahdollisimman lähellä Mikkelin keskustaa, ja eilen löysin unelmieni täyttymyksen, kaksion aivan keskeltä keskustaa, mutta yli 600 euron vuokra oli (ja onhan se) liian suuri ja äitini nalkutus ja valistus sai minut niin ärsyyntyneeksi, etten tiedä enää haluanko edes kyseistä asuntoa. Mutta pakko minun on löytää asunto tämän kevään aikana, joten toivon mukaan pääsisin huhtikuun alussa kantamaan tavaroitani uuteen osoitteeseen.

3. Minulla on pienoinen fobia vakavia sairauksia kohtaan. Olen hyvin vainoharhainen oman terveyteni suhteen, ja jos saan päähäni, että hetkellinen kolotus rinnassa tai yskänpuuska tarkoittavat lähestyvää sydänkohtausta tai syöpää, en pääse ajatuksesta eroon päiväkausiin. Olen todella huono käymään lääkärissä, joten päähänpiston saadessani jään murehtimaan yksin, enkä uskalla ottaa selville, mistä oikeasti on kyse.

4. Rakastan laivalla käymistä ja risteilyjä todella paljon. En ole varma, mistä innostukseni on lähtenyt, mutta mielestäni on mahtavaa, kun "suljettu paikka" on täynnä ihmisiä, joiden suunnitelmana on tuhlata rahansa ruokaan ja juomaan, pitää hauskaa ja alkaa sattumanvaraisesti juttelemaan eri kieltä puhuvalle henkilölle. Lisäksi hyttikäytävissä eksyily ja uppoamisen mahdollisuus tuovat pientä jännitystä matkaan (hullu kun olen niin kiinnistän positiivista huomiota tällaiseen). Risteilyt ovat paras biletyspaikka, ja olen kuolla kateudesta sillä moni tuttuni on tässä kuussa lähdössä abiristeilylle.

5. Olen todellinen Harry Potter-fanaatikko. Olen lukenut kirjasarjan läpi useaan kertaan ja katsonut elokuvat liian monesti. 5 viimeisintä elokuvaa saa minut itkemään joka kerta - kuten myös kirjat, muutama päivä sitten lopetin Feeniksin killan lukemisen ja ryvin masennuksessa lempihahmoni kuoleman johdosta kokonaisen vuorokauden. Omistan Luihuisen kravatin ja osaan ulkoa yli 100 hahmoa käsittävän sukupuun, johon myös tarinan päähenkilöt kuuluvat. Odotan tulevaa Fantastic Beasts and Where to Find Them -elokuvaa kuin kuuta nousevaa.
6. Vaikka sitä ei heti uskoisi, olen hyvin järjestelmällinen ja jopa hieman kontrollifriikki. Minulla on pakottava tarve suunnitella lähes kaikki, viikonlopun juhlista normaaleihin päivärutiineihini. Aina jos minulla on paljon tehtävää vaikka yhden päivän aikana, tapaan listata tehtävät ja päättää missä järjestyksessä ne hoidan pois alta. Siitä ei tunnu kuitenkaan koskaan olevan apua, sillä en ole hyvä aikataulujen noudattamisessa.

7. Haluaisin osata piirtää hyvin, mutta olen äärimmäisen laiska sen suhteen, ja lyhytpinnainen, mitä tulee paljon aikaa vieviin töihin. Osaan kyllä piirtää kohtalaisen hyvin, jos saan katsoa mallia, mutta jos minut jätetään vain mielikuvitukseni varaan, lopputulos tulee olemaan pelkkää sotkua. Haluan kehittää taitojani, joten yritän tämän kevään aikana saada edes jonkinlaista taidetta aikaiseksi.

8. Sukujuuret kiehtovat minua paljon, ja haluaisin ottaa selville molempien sukujeni taustoja, millaisia henkilöitä siellä on ollut ja mistä he ovat lähtöisin. Olen aina toivonut, että saisin kuulla sukuni olleen merkittävä aikoinaan, tai että joku esivanhempani olisi tehnyt jotakin tärkeää. Siksi riemastuinkin, kun isäni kertoi minulle viime keväänä että hänen puoleltaan sukua löytyy 1700-luvun lopusta amerikkalainen poliitikko John Morton, joka oli yksi Yhdysvaltojen itsenäisyysjulistuksen allekirjoittajista.

9. Olen aikamoinen Euroviisu-fani. Vaikka suurin osa viisukappaleista jokaisena vuonna on melko kamalan kuuloista, sanoisinko, poppitörkyä, jaksan joka vuosi katsoa ohjelman, sekä semifinaalit että itse finaalin. Joka vuosi myös poppitörkyn joukosta löytyy muutamia oikeasti kiinnostavia kappaleita, mutta edes parhaimpia niistä ei pysty kuuntelemaan normaalisti, sillä euroviisuleima on vahvasti kiinni ja pysyy. Osaan tunnistaa hämmentävän monia kappaleita vuosienkin takaa, sillä olen aikoinani viisuhuumassa kerännyt niitä tietokoneelleni talteen ja kuunnellut ahkerasti.

10. Näin monen faktan keksiminen on todella hankalaa, joten pyysin apua aiheiden keksimiseen ystäviltäni. Ideoitahan heillä riittää, niinpä kymmenennen faktan aihepiiri on ananas. Vihaan purkkiananasta yli kaiken, mutta kuivatut ananakset ovat suurta herkkuani. Ananaslimu on myös hyvää, mutta lightijuomat saavat minut huonovointiseksi. Ananasmehujää maistuu myös silloin tällöin. Tuoretta ananasta en ole koskaan syönyt, mutta kuulemani mukaan se on hyvää.
11. ...Todella hankalaa keksiä näin monta juttua itsestään, etenkin jos niiden haluaisi olevan kiinnostavia. Noh, olen leffafriikki, käyn elokuvissa keskivertohenkilöä useammin, eli noin kerran, kaksi tai kolme kuukaudessa. Ostan myös paljon DVD-elokuvia, ja tällä hetkellä niitä on hyllyssäni 373. Olen säästänyt kaikki elokuvalippuni tammikuusta 2009 lähtien ja säilytän niitä liimattuna vihkoon. Elokuvien lisäksi pidän paljon televisiosarjoista ja niitäkin minulta löytyy runsaasti dvd-bokseina. Lempielokuvaani en osaa nimetä.
11 KYSYMYSTÄ, JOIHIN MINÄ VASTAAN:


1. Millaisia huippuhetkiä elämässäsi on ollut? Mainitse pari!
- Hieman surullista ja säälittävää ettei tähän ole vastauksena jotakin ihmissuhteisiin liittyvää, kuten rakastumista. Mietin kuitenkin elämässäni olleita hetkiä, jotka ovat jollain tapaa vaikuttaneet minuun vahvasti, tai jolloin olen tuntenut oloni hyvin "erilaiseksi" kuin yleensä. Hankala selittää, mutta siis. Keksin kaksi hetkeä, ja molemmat niistä olivat viime kesänä. Elokuussa hyppäsin benjin, ja se kokemus oli todellakin jotain erikoista. Tarkemmin sanottuna hetki ennen hyppyä, vaikka tiesin vain liiteleväni ilmassa parin minuutin ajan, olin 55 metrin korkeudessa korin reunalla horjuessani aivan varma, ettei naru kestä ja minä tulen kuolemaan. Koin siis jonkinlaisen pelon, adrenaliinin, periksi antamisen, ylpeyden säilyttämisen ja onnen sekaisen tunneskaalan juuri ennen, ja heti ponnahtamisen jälkeen. Silloin tunsin olevani elossa. Toinen hetki oli Musen keikka heinäkuun lopussa. Aiemmatkin kyseisen bändin keikat ovat olleet erittäin "tunteikkaita" minulle, mutta viimeisin oli suurin kokemus. Sellaista se kai on suosikkibändin suhteen, mutta en tiedä onko minun sekoamiskohtaukseni keikoilla jo hieman liikaa. Konsertin keskellä saatan alkaa itkeä tai nauraa aivan hallitsemattomasti, eli toisin sanoen saan jonkinlaisen shokkikohtauksen. Näin juuri kävi viime kesällä. Lisäksi uppouduin tilanteeseen niin syvälle, että unohdin täysin kymmenettuhannet ihmiset ympärilläni ja jopa itseni, ja ainoa mihin keskityin oli joka puolella raikuva musiikki ja lavalla esiintyvät ihmiset. Joten lempibändini keikat ovat elämäni voimakkaampia, lähes uskonnollisia, hetkiä. Tiedän että tämä kuulostaa joidenkin mielestä hyvinkin oudolle, mutta asia on näin.

2. Onko sinulla suosikkibändiä tai -artistia? Useampiakin saa mainita!
- Kuten jo ensimmäisessä kysymyksessä kävi ilmi, suosikkibändini on brittiläinen Muse. Olen rakastanut bändiä vuodesta 2009 asti, vaikka kuulin heidän musiikkiaan ensimmäisen kerran jo 2006. Olen ollut keikoilla kolmesti ja omistan 7 CD-levyä, 4 DVDtä, kirjan, kolme julistetta, kolme t-paitaa, hupparin, kahvimukin, kaulakorun, plektrakokoelman, pinssejä sekä 2 iPhone-takakantta. Rakastan tätä bändiä lähes pakkomielteisyyteen asti.. no joo, myönnän, olen pakkomielteinen tästä bändistä. Bändillä on yli 100 laulua ja jokainen niistä on mielestäni musiikillinen taidonnäyte, ja suurin unelmani olisi tavata bändin jäsenet henkilökohtaisesti. Kunhan he viitsisivät ilmoittaa tämän vuoden keikoistaan, voisin alkaa suunnitella mihin maahan lähden heitä katsomaan. PS. Jos tutkii huonettani tavaroihin koskematta tai niitä siirtämättä, voi Musen logon nähdä 66 eri kohdassa, joten fanitukseni ei ole mikään salaisuus.

3. Inspiroiko joku henkilö sinua erityisesti tai ihailetko jotain? Ketä?
 
- Ihailen (jälleen liittyen edellisiin kysymyksiin) Musen solisti/kitaristi/pianistia Matthew Bellamya. Hän on idolini, ja ihailen hänen musiikillista lahjakkuuttaan, etenkin säveltäjänä, mutta myös erittäin lahjakkaana pianistina ja kitaristina, puhumattakaan hämmästyttävistä laulutaidoista. Pidän musiikkia suuressa arvossa, joten ihailen automaattisesti hyviä muusikoita (mutta en pidä "massamusiikista", joten vaikka kauniisti laulaakin, en arvosta esimerkiksi Rihannaa). Oikeastaan voisin myös sanoa, että Bellamy inspiroi minua, sillä hänen musiikkinsa herättää minussa uusia ajatuksia ja tunteita. Myös muutkin asiat kuin musiikki, joita kyseinen henkilö tekee, tai miten hän toimii ja ajattelee, ovat samalla linjalla omien ajatusmallieni kanssa, joten ihailen häntä sekä muusikkona että ihmisenä.4. Mistä persoonallisuuden piirteistäsi pidät eniten?
- Mhh, jostain syystä aina kun täytyy alkaa etsiä positiivisia luonteenpiirteitä itsestäni, menen ihan hämilleni. Vaikka osaankin olla tuomitseva ja välillä jopa ylimielinen, olen pohjimmiltani erittäin hyväsydäminen ja toivon ihmisille vain parasta. Näen automaattisesti ihmisissä hyviä puolia, enkä pysty ajattelemaan kenestäkään pelkästään pahaa. Myös jos joku henkilö ärsyttää minua, pääsen suuttumuksesta melko nopeasti yli ja pystyn tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Olen myös - omasta mielestäni ainakin - huomaavainen ja otan muiden mielipiteet huomioon. Ja olen hyvin luotettava, jos vaikka puolituttu kertoisi minulle henkilökohtaisen asian niin pidän sen kuitenkin itselläni, enkä levittele muiden salaisuuksia eteenpäin.


5. Kuvaile ihanteellista asuinympäristöä. (Maalla, kaupungissa, järven rannalla, metsässä, millainen talo jne...)
- Unelmieni koti tulevaisuudessa - kun minulla on jo perhe - olisi metsässä, 10km päässä keskustasta, ja pihaa ja ulkotilaa olisi paljon, lähin naapuri asuisi vasta kilometrin päässä. Järvi olisi vartin kävelymatkan päässä, ja rannalle voisi rakentaa pienen mökin ja saunan. Talo itsessään olisi kolmikerroksinen, tehty tiilestä tai kivestä, ja sen tyyli saisi olla hieman vanhanaikainen ja aavemainen Sisustus olisi kuitenkin modernimpaa, ja huoneita olisi useita. Kellari olisi hyväkuntoinen, joten siitä saisi tehtyä yhden huoneen. Portaikkoja ylempiin kerroksiin olisi monia eri puolella taloa, joten ns. eksyminen tai ristiin kulkeminen olisi helppoa! Pitkiä käytäviä, tilava keittiö, takkahuoneen ja kirjaston yhdistelmä, ja yksi huone on ikäänkuin pieni elokuvateatteri. Lyhyesti sanottuna siis, ihanteellinen asuinympäristö/koti olisi suuri talo syrjäisellä paikalla, sekä siellä olisi paljon virikkeitä ja rauhallinen tunnelma.
6. Millaisiin juhliin haluaisit osallistua? (Teemaa tms?)
- Kaikenlaiset teemajuhlat ovat mieleeni, mutta todella kovasti haluaisin päästä perinteisiin naamiaisjuhliin, ehkä jopa tanssiaisiin. Kaikilla olisi yllään silmikoita ja muita vanhanaikaisia naamiaisasuja. Omistan itse kolme erilaista silmikkoa, pidän niitä tallessa siinä toivossa, että jonain päivänä kutsu tällaisiin juhliin tulee. Myös kauhuaiheiset naamiaisjuhlat (joihin on hyvä tilaisuus joka vuosi lokakuun lopulla) ovat hauskoja, ja salainen toiveeni olisi järjestää tai edes osallistua mahtaviin Harry Potter -teemajuhliin, jossa kaikki ruokaa myöten olisi HP-maailman mukaista.
7. Missä näet itsesi kymmenen vuoden päästä?
 
- Voi ei, tämä on ehkä näistä kysymyksistä hankalin. Olen vuosien varrella huomannut, etten todellakaan osaa ennakoida omaa tulevaisuuttani, ja oikeastaan en edes mielelläni pohdi pitkälle tulevaan, sillä en pidä siitä mitä saatan nähdä. Pessimistinä voisin melkein sanoa, että kymmenen vuoden päästä asun yhä Mikkelissä, teen työtä josta en nauti täysin rinnoin ja matkustelen ja elän täysillä paljon vähemmän kuin toivoisin. Jos pitäisi kuvitella onnistunutta ja tavoittelemaani elämää kymmenen vuoden päästä, asuisin joko Keski-Euroopassa tai jossakin Suomen isossa kaupungissa, minulla olisi kihlattuna mies, jonka kanssa jaan samat kiinnostuksenkohteet ja omakotitalon, ja työskentelisin joko matkailu- tai viestintäalalla.

8. Millaisia unia näet? (Esim, mustavalkoisia vai värillisiä, millaista sisältöä, arkea vai fantasiaa jne...)
- Näen värillisiä unia, yleensä ne ovat melko arkisia, mutta lähes aina niissä esiintyy myös jotain epätavallista, kuten lentämistä, onnettomuuksista selviämistä ja henkiolentoja. Usein myös uneni pomppivat ajasta toiseen, mikä tekee niistä epätodellisia, mutta usein en kuitenkaan tunnista niitä uneksi, vaan luulen niiden olevan totta. Uneksin paljon minulle tutuista ihmisistä, ja silloin tällöin mukaan eksyy henkilöitä, joita en ole nähnyt vuosiin, välillä myös täysin tuntemattomia joita en ole koskaan tavannut. Hyvin harvoin uneksin julkkiksista tai fiktiivisistä hahmoista. Viime kuukausina olen nähnyt hämmentävän usein unta laivoista tai risteilyistä, sekä jostakin vanhan kartanon tapaisesta rakennuksista, joka on aina erilainen tai eri paikassa, mutta tunnelma, jonka unessa koen, viestii että kyseessä on sama rakennus. Olen melko kiinnostunut tästä, ja toivoisin uneksivani talosta enemmänkin, jotta voisin tutkia sitä tarkemmin - vaikkakin sen tunnelma on erittäin uhkaava ja vaarallinen. Painajaisia en näe nykyään melkein koskaan, tai sitten olen oppinut olemaan pelkäämättä niitä.
9. Mitä ajattelet tapahtuvan kuoleman jälkeen?
 
- Uskon että kuoleman jälkeen ainakin osa sieluista jää loukkoon maan päälle, vaeltelemaan henkinä paikkoihin joissa he ovat eläessään asuneet. Tämän enempää en osaa sanoa, siitä kuinka tietoisia nämä henget ovat itsestään ja mihin he joutuvat jos eivät jää maan päälle. Helvettiin ja taivaaseen en kuitenkaan usko. Myös uudestisyntyminen kuulostaa melko loogiselle, onhan olemassa jonkinlaisia todisteita miten ihmiset ovat muistaneet asioita edellisestä elämästään. Tuonpuoleinen on kuitenkin ikuinen mysteeri, eikä siihen tulla saamaan vastausta luultavasti koskaan. Olen aiheesta kiinnostunut ja haluaisin tietää siitä enemmän, mutta ehkä vastauksen löytää vasta itse kuoltuaan. Sen jälkeen sitä on jo liian myöhäistä alkaa jakaa kenenkään elossa olevan kanssa...

10. Kuvaile täydellinen hetki. Joko kuvitteellinen tai todellinen.
- Täydellinen hetki olisi itselleen tärkeiden ihmisten ympäröimänä, kaikki olisivat onnellisia ja ilmapiiri onnellinen ja seesteinen. Paikalla ja ajankohdalla ei ole väliä, sillä ihmiset ja heidän välillään vallitseva yhdessäolon ilo on se, mikä tekee hetkestä niin upean. ...Kuulostipa kliseiseltä, mutta kyllä, tätä mieltä olen. En lähde analysoimaan enempää, sillä jokaiselle täydellinen hetki on erilainen. Minulle tärkeintä kuitenkin on, että saa nauttia hetkestä läheistensä kanssa, ja kenenkään välillä ei olisi katkeruutta tai muita negatiivisia tunteita. 

11. Millaisia ihmisiä ihailet?
- Jotka kunnioittavat muita ja ymmärtävät, että jokaisella on omat kiinnostuksenkohteensa ja mielipiteensä, eivätkä tuomitse toisia niiden perusteella. Jotka osaavat myös kunnioittaa itseään eivätkä yritä nostaa itsetuntoaan mielistelemällä tai alentamalla muita, mutta eivät myöskään ole liian ylpeitä itsestään. Jotka osaavat ottaa jokaisen tunteet huomioon, vaikka kyseessä olisi tuntematon tai jopa epämiellyttävä henkilö, eivätkä hae itselleen mielihyvää aiheuttamalla kaaosta ja draamaa. Ihmiset jotka osaavat nauttia elämästä, mutta eivät väitä että se olisi pelkkää ruusuilla tanssimista. Näin tiivistettynä, mutta tällaisia ihmisiä on todella harvassa. Vielä lisäyksenä tähän perussettiin, minun silmissäni plussaa saa ihminen, joka kykenee ajattelemaan massasta poikkeavasti ja ei koe hankalaksi tai vääräksi olla erilainen kuin mitä jokin tietty malli osoittaa. Mutta kuten ensimmäinen virke kertoo, en tuomitse muita kelvottomammaksi tämän perusteella.

11 KYSYMYSTÄ OMASTA PÄÄSTÄNI:


1. Jos saisit elää jossakin fiktiivisessä maailmassa (esimerkiksi jokin elokuva tai kirja), niin missä asuisit, ja millainen henkilö olisit?

2. Kamalin painajainen, jonka olet koskaan nähnyt?

3. Jos voisit osata jonkin kielen täydellisesti, mikä se olisi, ja miksi juuri tämä?

4. Minkä kirjan luit viimeksi, mitä mieltä olit siitä?

5. Mihin lähtisit viikon lomamatkalle, jos saisit huomenaamuna valmiiksi maksetut lentoliput ja
hotellimajoituksen?

6. Paras lahja, jonka sait viime jouluna?

7. Viimeisen 12 kuukauden ajalta, mikä hetki oli sinulle tärkein tai ikimuistoisin?

8. Kuvitellaan, että zombiepidemia iskee ja sinun kotikaupunkisi väestöstä yli puolet ovat joko kuolleita tai saaneet tartunnan - millainen on suunnitelmasi selviytyä?

9. Mikä seitsemästä kuolemansynnistä on sinulle eniten, ja mikä vähiten, ominainen? Vaihtoehdot ovat ylpeys, kateus, ahneus, himo, laiskuus, viha ja ylensyönti.

10. Jos joutuisit näyttelemään Bella Swanin roolia Twilight-saadan uudelleenfilmatisoinnissa, kenen (oikean näyttelijän) toivoisit esittävän Edwardia? Entä kuka päätyisi Jacobin rooliin?

11. Klassikkokysymys; kumpi tuli ensin, muna vai kana? Perustele vastauksesi.
HAASTE SIIRTYY (aivan 11 bloggaajaa en keksinyt, joten tässä muutama henkilö joiden blogeja seuraan itse):


Helicious momentsHAVE FUN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti