lauantai 4. tammikuuta 2014

Uusivuosi 2014

2014... Vaikka tätä vuotta on mennyt vasta muutama päivä, uusi numero kalenterissa tuntuu jotenkin luonnolliselta ja sopivalta, joten päivämäärien kirjoittaminen ei tule tuottamaan minulle ongelmia. Vuodenvaihdos kävi hyvin kivuttomasti, ja vaikka 2013 olikin minun osaltani onnistunut vuosi, en ikävöi sitä. Aikomuksenani on tehdä tulevasta vuodesta edellistäkin parempi.


Uudenvuodenaatto sujui hyvin mukavasti, vaikkakin aika tuntui kuluvan hirveätä vauhtia, ja melkein kaikki mitä olin suunnitellut tekeväni vuoden viimeisenä päivänä, jäi välistä koska olin alituisessa kiireessä. Onnistuin heräämään todella aikaisin aamulla, mutta ennenkuin huomasinkaan, oli jo iltapäivä ja ystäväni Helene ja Amanda saapuivat meille. Olimme hankkineet erilaisia herkkuruokia (minä leivoin kakun johon yritin koristella erivärisillä viinirypäleillä luvun '2014') ja kuohuviiniä, sekä olin ostanut tinakenkiä jotta voisimme valaa uudenvuodentinat. Kuuden aikoihin oli tarkoitus lähteä Gigantin ja nykyisen työpaikkani lähistölle katsomaan ilotulitusta. Kiire siinä kuitenkin tuli, kun aloimme kaikki laittautua vasta tyttöjen saavuttua kotiini, ja minä vaihdoin mielipidettäni asun suhteen muutamaan otteeseen. Unohdimme myös valaa tinat, mutta alkumaljat onnistuimme sentään kilistää. Odottaessamme että Amanda sai meikkinsä valmiiksi, minä ja Helene istuimme keittiönpöydän ääressä ja pohdimme yhdessä mitä kaikkea meille oli tapahtunut kuluneen vuoden aikana. Syömiseen ja juomiseen ei jäänyt paljoa aikaa ja hieman ennen kuutta pakkasimme laukkumme nopeasti ja lähdimme katsomaan ilotulitusta, johon ehdimme kuitenkin hyvin. Voisi siis sanoa, ettei päivä mennyt niinkuin olin suunnitellut, mutta sain sentään olla ystävieni kanssa - ja jääkaappiini jäi suuret määrät ruokaa, hahah.Lyhyen ilotulituksen jälkeen jäimme leikkipuistoon odottamaan, jotta ystävämme Anne tulee hakemaan meidät autollaan. Aion sytyttää muutaman pienen papattimaton ja munakranaatin, mutta juuri silloin puisto täyttyi riehuvista pikkulapsista ja kaksi perheenäitiä alkoi saarnata minulle ennenkuin ehdin silmää räpäyttää. Amandan onnistui sytyttää takkinsa hiha tuleen, kun hän yritti saada minun sytkäriäni toimimaan. Mitään suurta vahinkoa ei tapahtunut ja harmittelimme hetken päästä ettemme saaneet tilanteesta kuvaa. Anne tuli hakemaan meidät ja lähdimme istumaan iltaa Miiran luokse, jossa oli minulle ennestään tuttuja ihmisiä, joita en kuitenkaan tunne kovinkaan hyvin. Vietimme siellä muutaman tunnin rennoissa merkeissä ja ennen kymmentä lähdin lähistöllä asuvien Millan ja Jessen luokse. Siellä vietimme vuoden viimeiset tunnit.

Naisvuori, jossa ammutaan keskiyön suuri ilotulitusshow joka uusivuosi, on aivan Millan ja Jessen kodin vieressä, joten matka ei ollut pitkä. Rakettinäytös ei kestänyt kovinkaan pitkään, mutta sain otettua monia hyviä kuvia, joita löytyy postauksen loppupuolelta. Vuodenvaihteen jälkeen istuimme hetken ulkona sillä sää oli hyvä ja olimme törmänneet tuttuihin. Pizzerian kautta lähdimme Stoppari-baariin, jossa joimme, juttelimme ja istuimme porukalla. Mitä pidemmälle ilta jatkui, sitä hauskempaa minulla oli.

Baarin sulkeutuessa kolmen jälkeen otimme tilataksin ja lähdimme 7 ihmisen voimin viettämään jatkoja Annelle. Siellä soitimme musiikkia, juttelimme ja pelasimme. Aamun sarastaessa minua alkoi viimein väsyttää ja kahdeksan aikoihin otimme yhdessä taksin ja lähdimme kaikki, kuka mihinkin suuntaan.
Kuten jo aiemmin kirjoitin blogiini, tein vuodelle 2013 niin kutsutun tehtävälistan, jota yritin suorittaa parhaani mukaan. Parastani en kuitenkaan laittanut, sillä onnistuin täyttämään neljästäkymmenestäyhdeksästä tehtävästä vain hieman alle puolet. Idea oli kuitenkin hyvä ja antoi motivaatiota erilaisiin asioihin, joten päätin tehdä uuden, hieman erilaisen, listan tälle vuodelle. Tällä kertaa tehtäviä on 23, ja ne ovat hieman helpommin toteutettavissa. 

Odotan innolla mitä vuosi 2014 tuo tullessaan. Olen jo aloittanut työt päiväkotiapulaisena ja parin kuukauden jälkeen kun rahaa on jo kasassa, voisin alkaa suunnitella muuttoa, joka ei viime vuonna käynyt toteen. Tänä keväänä menen myös takaisin ylioppilaskokeisiin, korottamaan englannin numeroani, vaikka ei se viimeksi ollut mitenkään huono. En voi suunnitella etukäteen miten alkanut vuosi tulee sujumaan (vaikka se olisi minulle hyvin mieluisaa), mutta nyt nämä ensimmäiset kuukaudet aion keskittyä opiskeluun ja töihin. Minusta tuntuu että tästä vuodesta tulee erittäin hyvä ja toivon sitä samaa kaikille muillekin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti