torstai 12. joulukuuta 2013

Kiirettä pitää


Nopeasti kulunut, kohta kaksi viikkoa kestänyt joulukuu on ollut minulle hyvin kiireistä ja tapahtumarikasta aikaa. Normaalisti olen tottunut siihen että minulla on rutkasti ylimääräistä vapaa-aikaa ja jopa tekemisen puutetta, mutta nyt koen olevani todella kiireinen. Nyt kun olen taas pari päivää ollut aloillani, minusta tuntuu jatkuvasti siltä että jotain on tekemättä, minun kuuluisi olla jossakin. Toivon mukaan onnistun päästämään ajatuksesta irti, sillä joulunajan haluan viettää täysin rauhassa ja kiireettömänä. Aikomukseni oli jo aiemmin kirjoittaa jotain pientä blogimerkintää touhuistani, mutta aika loppui kesken, joten ajattelin että teen nyt tällaisen kuulumisten kertomis-postauksen jossa mainitsen kaiken, mitä olen puuhaillut.

Viime viikon alussa siis lähdin Joensuuhun, jossa olin torstaihin asti. Siellä kulutin päiväni kauppoja kierrellen, joululahjaostoksia hoitaen ja ostin myös itselleni muutaman uuden vaatekappaleen sekä pari CD-levyä. Kävin myös joka päivä kahviloissa ja ravintoloissa, sillä olin matkassa isoäitini ja tätini kanssa, ja on heidän tapaistaan juoda päivä/iltapäiväkahveja muutaman tunnin välein. Alapuolella muutama kuva reissusta:Olipa onni, että löysin Mew'n Frengers-levyn eräästä levykaupasta Joensuussa, 
sillä olen viime aikoina tykästynyt kuuntelemaan kyseistä bändiä ja juuri tältä 
levyltä löytyvät muutama suosikkikappaleistani!

Torstaina kotiinpalattuani olin jo uupunut, mutta kauaa en ehtinyt levätä kun päätimme muutaman kaverin kesken lähteä viettämään baari-iltaa. Emme tehneet oikeastaan muuta kuin pyörähdimme kahdessa paikassa, Jälkipelissä ja Stopparissa (sekä pizzeriassa), mutta nukkumaan pääseminen venyi silti myöhään, ja seuraavana aamuna minulla oli, jostakin kumman syystä, pää kipeänä.

Perjantai-iltana lähdin kahden ystävän luokse viettämään pikkujouluja, ja tapasin juhlissa monia todella mukavia ihmisiä ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen. Ilta oli erittäin hauska, ja jälleen kerran nukkuminen jäi liian vähälle.

Lauantai-iltana menin äitini kanssa Mikaeliin katsomaan Joutsenlampi-balettiesitystä, johon olin ostanut äidilleni lipun aikaisena joululahjana. Olin nukahtaa kesken esityksen, en siksi että se olisi ollut unettava, vaan koska jo ainakin kahtena edellisenä yönä olin nukkunut todella huonosti. Baletti oli hyvä, tanssi oli kaunista ja musiikki upeaa. Pidin siitä kovasti, mutta en voi sanoa että baletti olisi ns. minun juttuni, ja jatkossa menisin katsomaan esityksiä aina kuin mahdollista.
Maanantaina vietin koko päivän jo kotona, mutta silloin sain päähäni järjestää huonekalujen paikka makuuhuoneessani uudelleen. Niinpä siivoilin asuntoa ja raahasin pöytiä, sänkyä ja televisiota nurkasta toiseen useamman tunnin ajan. Tiistaina sain postissa muse.mu-nettisivulta muutama viikko sitten tilaamani paketti, jossa oli suosikkibändini fanituotteita, discography-juliste, The 2nd Law -huppari, iPhone5-takakansi Showbiz-kuvituksella, sekä pieni plektran muotoinen kaulakoru.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä oli Hobitti - Smaugin autioittama maa -elokuvan ensi-ilta, jota menin katsomaan kavereideni Annen ja Tian kanssa. Paikalla oli paljon muitakin tuttuja. Halusin ja aioin kirjoittaa elokuvasta juttua blogiini, mutta näin parin päivän jälkeenkään en osaa selvittää ajatuksiani ja pukea niitä sanoiksi. Menen lauantaina katsomaan elokuvaa uudestaan, jos sen jälkeen kirjoittaminen tuntuu helpommalta niin julkaisen sitten tänne jonkinlaisen arvostelun! Sen verran voin jo nyt sanoa, elokuva oli todella hyvä, parempi kuin sarjan ensimmäinen osa, parempi kuin olisin osannut odottaa. Leffan tapahtumat poikkesivat kirjan juonesta todella rajusti, ja yleensä en arvosta sellaista, mutta tällä kertaa se tuntui hyvältä asialta, ja ainakin sain yllättyä useassa kohdassa elokuvaa. Mukana oli sekä itkuherkkiä kohtia että huumoria, hengen salpaavia "eeppisiä" hetkiä mutta myös muutama tilanne, jotka lähinnä aiheuttivat hämmennystä. Eniten hämmennystä sai aikaan se, että kaksi hahmoa, Tauriel-haltia ja yksi kolmestatoista kääpiöstä (yksi suosikeistani) Kili oli päätetty parittaa yhteen mustasukkaisen Legolaksen katsoessa taustalla. Romeo&Juliamainen romanssi oli hieman turha muuhun juoneen verrattuna, mutta ajatus ei ole aivan sietämätön, joten olen yhä avoimin mielin.

Nyt olen taas viettänyt pari päivää kotioloissa, mutta huomenna on luvassa taas seuraavat pikkujoulut ja baari-ilta. Kotona ollessani olen näiden viikkojen aikana lueskellut Harry Potter -kirjoja (tällä hetkellä olen kolmososan puolessavälissä) ja katsonut mtv3 Fakta-kanavalta joka yö tulevaa Ghost Adventuresia. Katson ohjelmaa puoliksi huumorimielellä, puoliksi vakavissani, ja kiinnostunut olen kyseisestä aiheesta joka tapauksessa. Olen nyt täysin hullaantunut ohjelmaan ja aloin seuraamaan sen tekijöitä Twitterissä - yksi heistä seuraa minua takaisin!!

Jouluun on nyt kaksi viikkoa, joten loppuviikon aikana täytynee kaivaa loputkin joulukoristeet kaappien pohjalta ja alkaa suunnitella piparkakkutaloa ja porkkanalaatikon reseptiä.


PS. Hobitti-fanituksissani kaivelin netistä erilaisia aiheeseen liittyviä kuvia ja GIFfejä ja löysin kaikkea kiinnostavaa. Sisäinen fangirlini ei voi olla kuolaamatta Thranduilia, elokuvateatterissakin olin saada jonkinlaisen kohtauksen tämän ilmestyttyä valkokankaalle. ♥Ei kommentteja:

Lähetä kommentti