lauantai 9. marraskuuta 2013

Päivä Helsingissä, Biffy Clyro ja Muse 'Live at Rome' -elokuva
Lähdin eilen päiväreissulle Helsinkiin, sillä jo pitkän aikaa odottamamme "Museleffa", eli siis Musen viimekesäisen Rooman keikan videotaltiointi tuli Suomessa ensi-iltaan. Liput olimme jo ostaneet aiemmin ja lähdimme seitsemän muserkaverin porukalla elokuvaa katsomaan. 

Menin Helsinkiin bussilla, ja koko vuorokauden aikana autossa istumissa tulikin yhteensä noin 7h30min, ja siinä välissä ehdin viettää 6 tuntia Helsingin keskustassa pyörien. Yritin ladata akkua puhelimeeni Kampin linja-autoasemalla, kävin syömässä, kiertelin Forumin vaatekauppoja edes vaivautumatta tutkimaan vaaterekkejä ja odotin että muut saapuisivat keskustaan ja tapaisimme jossain. 

Lopulta löysimme toisemme ja jäimme istumaan Circuksen eteen, jossa oli ihmisiä jonottamassa (myös yksi kaverimme) skotlantilaisen rockbändin Biffy Clyron keikalle. Itse en ole koskaan sitä kuunnellut, mutta muut tuntuivat pitävän bändistä hyvin paljon. Ennen varsinaista keikkaa Biffy Clyro veti Lasipalatsin Elisa-kaupassa lyhyen akustisen keikan (liittyen jotenkin Nenäpäivään ja Ylex-radiokanavaan), ja kun juoksimme jonottamaan kaupan ovelle, meille sanottiin että jos odotamme hetken, pääsemme sisälle seuraamaan keikkaa. Jostain syystä niin ei kuitenkaan käynyt, vaan jouduimme seisomaan ulkona, ovensuussa roikkuen, nähdäksemme keikan. Monia muitakin ihmisiä kerääntyi paikalle tuijottelemaan ikkunoista ja kaupan edessä olikin aikamoinen tungos.
Keikan jälkeen, noin klo 19 aikoihin, lähdimme suuntaamaan Kinopalatsiin, jossa Museleffa alkoi puoli kahdeksalta. Ihmisiä oli paikalla hyvin paljon, sali oli lähes täynnä. Hieman yllättävää, mutta mukavaa, että Suomesta löytyy näinkin paljon Muse-faneja. Olympiastadionin jonotuksesta tuttuja naamoja näkyi siellä täällä. 
Video/keikka/elokuva, miksi sitä haluaakaan sanoa, oli todella hyvä, valkokankaalta katsottuna konserttivideo on paljon vaikuttavampi kuin tavallisesti. Lavashow (hyvin samanlainen kuin meidän keikallamme oli ollut) oli upea, yleisö vaikutti mahtavalle, ja etenkin kameran kuvakulmat olivat todella hienoja, 10 pistettä Tom Kirkille! Ainoa, mikä jäi hieman ärsyttämään, minkä tiesimmekin jo, oli settilista, joka oli valittu videolle. Videolta oli jätetty pois kaikki ns. harvinaisimmat, tai erikoisimmat kappaleet, joten koko lähes-kaksituntinen video oli täynnä bändin hittibiisejä, ja muutama vähemmän soitettu, jotka eivät ole kenenkään meidän suosikkikappaleita. Olisin hyvin mielelläni kuullut Map of the Problematiquen, Stockholm Syndromen joka on ehkä kaikkien aikojen suosikkini, sekä Unintendedin, joka oli koko keikan kappaleista ainoa, jota en ole itse kuullut vielä livenä.

Settilista oli hienoinen pettymys, mutta se ei latistanut tunnelmaa laisinkaan. Kuten elokuvissa kuuluukin, kaikki istuivat salissa suhteellisen hiljaa, mitä nyt välillä ihmiset alkoivat taputtamaan kappaleiden välissä. Itse en malttanut olla paikoillani, joten lähes koko elokuvan ajan jammailin penkilläni istuen, lauloin hiljaa mukana, huidoin käsilläni, taputin, tai poljin lattiaa jaloillani Guiding Lightin rumpujen tahtiin. Toivottavasti en häirinnyt takanani istuvia ihmisiä, yritin kuitenkin pysyä mahdollisimman rauhallisena. Voi kuitenkin olla, että meidän pieni porukkamme piti eniten meteliä ja aiheutti paheksuntaa muissa katsojissa, vaikka sitä en suoranaisesti huomannut.

Video oli todella hyvä, ja sen näkeminen elokuvateatterissa kymmenien muiden fanien joukossa oli mukava kokemus. Samanlaista kohtausta en saanut kuin itse keikoilla, mutta pienehköä nostalgiaa ja ikävää elokuvan katsominen aiheutti. Keikan CD/DVD ilmestyy kuukauden päästä, ja jos maltan odottaa muutaman viikon julkaisun jälkeen, toivon saavani sen joululahjaksi.

Elokuvan jälkeen kävelimme Kamppiin, jossa jäin odottamaan pian kotiin lähtevää bussiani. Kännykkään en ehtinyt ladata akkua paljoakaan, joten jouduin olemaan ilman musiikkia osan kotimatkasta. Mikkelissä olin hieman yhden jälkeen yöllä, mutta en malttanut käydä samantien nukkumaan.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti