lauantai 30. marraskuuta 2013

Joulun odotusta

Kuukauden päästä tämäkin vuosi on jo loppumaisillaan, enkä voi muuta kuin ihmetellä, miten nopeasti aika kulkeekaan. Jouluun on noin kolme viikkoa, ja lumi on ehtinyt sataa maahan, sekä sulaa pois, useamman kerran. Viime kesä ja kulunut syksy olivat mahtavia, täynnä tekemistä ja tapahtumia, todella onnistuneita ja aurinkoisia, mutta nyt otan talven innolla vastaan. Aivoja viiltävä kylmyys ja liukkaat kadut saivat minut ahdistumaan viimeeksi tänään, mutta kaikki muu talvessa onkin erittäin tervetullutta. Etenkin joulu ja uusivuosi, joita olen odottanut jo pitkään.

Tänä vuonna aion panostaa joulutunnelmaan kotonani erityisen paljon. Sillä en tällä hetkellä käy töissä, enkä opiskele (mutta aloitan tammikuun 7.päivänä työt läheisessä päiväkodissa!), ei minulla ole mitään parempaa tekemistä kuin lorvia kotona, lukea kirjoja ja katsoa televisiosarjamaratoneja (joita viimeisen parin viikon sisään on ollut aivan liikaa). Näin joulun alla aion kuitenkin käyttää vapaa-aikani siivoamiseen, joulukoristeiden levittelyyn ja leipomiseen/kokkaamiseen. Haluan oppia tekemään porkkanalaatikkoa, ja suunnittelen mahdollisimman hienon piparkakkutalon/linnan, jonka aion rakentaa ennen jouluaattoa. Aion myös kuunnella joulumusiikkia, kauniita lauluja jotka tuovat mieleen lapsuuden joulujen muistoja. Vaikka suomalaiset joululaulut ylistävät liian paljon Jeesusta ja Jumalan sanaa, en voi olla pitämättä niiden tunnelmasta. Huomisesta alkaen voi sitten alkaa availemaan suklaakalentereita, joita olen ostanut kaksi, sekä katsomaan päivittäin yhden jakson The Joulukalenteria.Ostin suloisen, pienen soittorasian, joka 
soittaa Jingle Bells -kappaleen sävelmää. 
Seuraavat pari viikkoa ovat kyllä täynnä paljon muutakin kuin jouluun liittyvää tekemistä. Lähden huomenna tätini luokse Joensuuhun, ja palaan torstai-aamuna takaisin Mikkeliin. Matkalle ei ole sen erityisempää tarkoitusta, välillä on vain hyvä päästä pois samoista maisemista. Viikon päästä, 7.joulukuuta, konserttitalo Mikaelissa esitetään Joutsenlampi-baletti, jota menen katsomaan äitini kanssa, ja 11.päivä, tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, tulee Hobitti - Smaugin autioittama maa -elokuva ensi-iltaan, jota menen katsomaan ystävieni kanssa. Kahden viikon päästä ystäväni järjestää kotonaan pikkujoulut, joiden jälkeen aion aloittaa rauhaisan joulunvieton. Onnistuneen ja mukavan vuoden päättää toivottavasti yhtä onnistunut uudenvuodenaatto, jolloin suunnitelmanani on tavata mahdollisimman monia ystäviä, syödä ja juoda hyvin, ja pitää hauskaa.

Hyvää joulunodotusta kaikille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti