maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannus

Vietin tänä vuonna juhannusta mökillä, sukulaisteni seurassa. Osa porukasta on tälläkin hetkellä lomailemassa Välimerellä, joten paikalla meitä oli minun lisäkseni äitini, isovanhemmat, kaksi tätiä ja kolme serkkua. Tunnelma oli huomattavasti rauhallisempaa kuin yleensä mökkeillessämme.

Menin mökille perjantaina päivästä ja vietin siellä koko viikonlopun, sunnuntai-iltaan asti. Mitään erikoista emme juhannuksena tehneet, vietimme tavallista puuduttavaa mökkeilyarkea, veneillen, saunoen, itikoita ja muita inhottavia hyönteisiä kiroten. Söimme grilliruokaa ja mansikkakakkua, paahdoimme vaahtokarkkeja nuotiolla ja lauantai-iltana paistoimme (serkkuni Emma paistoi kun muut katsoivat vierestä) lettuja. Pelasimme mölkkyä ja meille perinteiseen tapaan Trivial Pursuitia muutamaan otteeseen (minä tietysti voitin jokaisen pelin). Kävimme veneilemässä ympäri pientä järveä ja saunoimme, ja minä sain viimein talviturkin harteiltani, hieman myöhään mutta kuitenkin. Vesi oli jäätävän kylmää.

Yritin käyttää vapaa-aikaani myös jotenkin hyödyksi ja lähdin pariin kertaan lenkille metsätietä pitkin - mutta palasin hyvin nopeasti sisätiloihin, sillä pieni parvi äkäisiä ampiaisia lähti perääni. Koko viikonloppu meni muutenkin vähän lusmuillessa, puolet ajasta, ellei enemmänkin, vietin läppärini ääressä ja elokuvia serkkujeni kanssa katsellessa. Olin myös ottanut mukaan kirjan Kärpästen herra, mutta sitäkään en ehtinyt lukea paria sivua pidemmälle.

Juhannussää oli sentään hyvä, aurinko paistoi ja öisinkin oli niin tukahduttavan kuuma ettei unta meinannut saada. Niin paljon kuin olisinkin halunnut istua ulkona auringosta nauttien, kymmenet hyttyset, paarmat, ampiaiset ja sudenkorennot varmistivat sen että pysyttelin visusti sisätiloissa. Toisinkuin monien muiden juhannus, omani meni melkein täysin tipattomasti. Alkoholia otin vain muutaman viinilasin verran ruoan yhteydessä. Juhannus oli kokonaisuudessaan hyvin rauhallinen ja rentouttava, välillä jopa hieman puuduttava, aiempiin vuosiin verrattuna hyvin leppoisa. Valokuvia otin kamerallani yli 700, ja tähän lisään osan onnistuneimmista otoksista.

"Virta minne veneen vie? " - veneillessämme aloin kauhoa vettä yhdellä
melalla ja laulaa Pocahontas-elokuvasta tuttua kappaletta.
Kuvassa serkkuni Otto soutelee kumiveneellä.
 
 


 
 


Mikä on Yhdysvaltojen osavaltioista aakkosjärjestyksessä ensimmäinen?
Entäpä millä nimellä kutsutaan Itämeren silliä? Trivial Pursuit
on hyvin opettavainen peli, ja yksi suosikeistani,
sillä pidän kaikesta turhasta nippelitiedosta.
 
 
 


 
  
  
Kolme ensimmäistä kuvaa on ottanut serkkuni Inka, loput ovat kaikki minun kuvaamiani.
 
 
 
 
P.S. Ehdin vain yhden päivän viettää kotona rauhassa, kun huomenna jo lähden ystäväni Helenen kanssa kohti Helsinkiä, päämääränä Hietaniemen rannalla järjestettävä Rock the Beach -festari, joka alkaa keskiviikkona ja kestää lauantai-iltaan. Pääesiintyjinä siellä on Green Day, 30 Seconds to Mars ja viimeisenä iltana Rammstein, jota en millään malttaisi odottaa. Kuvia tulen reissulla varmasti ottamaan ja postausta reissusta tulee ensi viikon alkupuolella. Aurinkoista festarikesää kaikille!
 

 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti