maanantai 29. huhtikuuta 2013

Rocky Road -suklaakonvehdit


Pääsiäisen aikaan löysin netistä reseptin, jolla voi tehdä itse pieniä suklaamakeisia ja muita herkkuja. Reseptit kuulostivat mielenkiintoisille, joten päätin nyt (huomista vappua varten) kokeilla itsekin yksinkertaista ja nopeaa reseptiä.

Rocky Road -nimellä löytyy netistä monia erilaisia ohjeita, mutta kaikkiin niihin kuuluu pääasiassa sulatettu suklaa ja vaahtokarkit. Ilmeisesti ei ole liian tiukkaa mitä ainesosaa näiden lisäksi makeiseen tulee laittaa (esimerkiksi pähkinöitä, rusinoita, muroja...) joten päätin itse kokeilla lakritsia, jota oli käytetty ensimmäisenä löytämässäni nettireseptissä.

Ostin kaksi levyä Pandan suklaata, tummaa ja maitosuklaata. Vaahtokarkkeina käytin Bilar-karkkeja (ovathan nekin eräänlaisia vaahtokarkkeja), sillä en erityisemmin pidä normaaleista vaahtokarkeista. Ostin myös kaksi Pepe-lakupatukkaa.1. Aivan ensimmäisenä pilkoin lakritsit ja Bilarit mahdollisimman pieniksi paloiksi ja laitoin ne sivuun odottamaan.

2. Seuraavaksi otin n. 100grammaa kumpaakin suklaalajia ja laitoin ne kulhossa mikroon sulatettavaksi. Niitä ei tarvitse sulattaa erikseen tai eri astioissa, sillä ne sekoitetaan keskenään jokatapauksessa.

3. Sekoitin sulanutta suklaata kunnes väri oli tasainen ja heitin lakritsi- ja vaahtokarkkipalat sekaan.

4. Nostin seoksen lusikoiden avulla sydämen muotoisiin jääpalamuotteihin ja pistin Rocky Roadit jääkaappiin jähmettymäänä hieman yli tunniksi.
Lopputulos oli yllättävän hyvä ja mielenkiintoinen, vaikka olin ollut varma siitä että jokin asia kokkailussani menee pieleen. Suklaat olivat lähes sydämen muotoisia, ja päällinen pinta hieman rosoinen, mutta toisaalta pienet virheet tekevät makeisistani kotitekoisen näköisiä. Maun puolesta ei ole mitään valittamista. Tumma suklaa ja Bilar-karkit maistuivat selkeimmin, ja karkit tekivät pienestä suupalasta sitkeähkön mutta täyttävän. Suloinen, makea, pieni herkkupala, harmi että tein näitä vain 16 kappaletta... Myöhemmin haluan ehdottomasti kokeilla lisää eri makujen kanssa. Muutkin kokkailuista pitävät herkkusuut voivat kokeilla tätä reseptiä kotona, se on hyvin yksinkertainen ja nopea!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti