keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

My kingdom! eli huoneen esittely-postaus

Tätä blogia olen pitänyt jo melkein kahden vuoden ajan, mutta vasta nyt saan aikaiseksi julkaistua oman huoneen esittely -postauksen, jonka niin monet muutkin bloggaajat ovat tehneet. Sisustaminen on yksi vähän esillä olevista mielenkiinnonkohteistani, ja mielestäni jokaisen oma koti, tai pelkästään huone, jos se on ajatuksella ja tunteella sisustettu, kertoo paljon henkilöstä itsestään. Otsikkona tämän tekstin yllä näyttäisi paljon mukavammalta "kodin esittely-", mutta en ole vielä ehtinyt muuttaa pois äidin helmoista. Joten nyt esittelen teille pelkästään oman huoneeni, ja jos jo seuraavan vuoden sisään omistan ikioman kodin, tulee blogiini silloin ilmestymään uusi sisustus-aiheinen, MTV Cribs -tyylinen merkintä.

9-neliöinen lukaalini on väriteemaltaan tummanruskea & limenvihreä. Jokunen vuosi sitten tapetoimme seinät ja hankimme uusia kalusteita ja tekstiilejä, ja siihen aikaan limenvihreä, joka kauniisti sopii yhteen rauhallisen ja lämpimän ruskean kanssa, oli lempivärini. Nyt on mielipiteeni jo muuttunut ja sisustusihanteeni ovat hieman toisenlaiset, mutta siihen asti kunnes muutan seuraavan kerran, ja saan hankittua uuden sisustuksen, pärjään mainiosti näin. En ole sotkussa viihtyvä ihminen, mutta pidän tietynlaisesta kaaoksesta, ja sen voi huomata myös tavasta, kuinka olen asetellut kaikki tavarani, jopa turhaan tilaa vievät rojut, hyvin selkeästi esillä oleville paikoille.


 

 

Oven puoleisella seinustalla heti sisäänkäynnin vieressä pidän pikkuista kirjahyllyäni, sen vieressä läppäriäni, ja "työpöydän" toisella puolella sänkyni, ja viimeisena nurkassa on yöpöytä. Vastakkaisella seinustalla, vihreän tapetin edessä on todellinen leffaparatiisi - serkkujen vanha tv-taso, televisioni, bluray-soitin (jolla katsotaan ainostaan DVD-elokuvia) ja 20-lokeroinen tilanjakaja, jonka olen asettanut seinää vasten elokuvakokoelmaani varten.
Kirjahyllyni on suhteellisen uusi hankinta Ikeasta (ostin joskus syksyllä), ja se pitää sisällään muutamankymmentä teosta, vanhoja klassikoita, myös hieman uudempia romaaneja, Grimmin satuja, sanakirjoja ja muunmuassa ihana Edgar A. Poe-vihko, johon en raaski kirjoittaa mitään. 


Tässä pidän läppäriäni (silloin harvoin kun en kanniskele sitä mukanani huoneesta toiseen), sekä siihen liitettävät kaiuttimet ja kuulokkeet. Pöydällä on myös pikkuisissa kehyksissä tulostamani laulunsanat Rammsteinin kappaleesta "Mein Hertz Brennt" (rakastan saksan kieltä).


 

Seinällä on kaksi hyllyä, jotka olen sullonut täyteen erilaisia esineitä, mm. hajuvesiä ja kynsilakkoja, Coltin sytkäreitä (joita innostuin keräämään jostain kumman syystä) ja muista CD-levyistä erillään oleva Musen tuotanto. Mielestäni on kivaa pitää paljon pieniä tavaroita esillä nätissä järjestyksessä, mutta kun tulee aika siivota, nämä hyllyt ovat helvetillisiä.
^ Yllä olevissa kuvissa sänkyni ja sen yläpuolella roikkuva vuonna 2010 keikalta ostamani Musen juliste. Yöpöydällä on lamppu, Lontoo-kuosinen herätyskello, pehmonalleni Jasper, jälleen uusi kuva taulukehyksissä ja kotiteatterin kaiutin. 

40-tuumainen televisio ja harvoin käytössä olevat stereot, sekä kaksi isoa kynttilää & simpukoita. Tason sisällä lasiovien takana säilytän korujani, CD-levyjäni ja bluray-soitinta. Seinällä roikkuu viime joulukuussa Musen keikalta ostettu posteri.
Tässä lepäävät rakkaat lapseni - 530 DVD-levyä koteloissaan ja bokseissaan, genreittäin lajiteltuna. Teemaan kuuluen pidän myös koristeina puista klaffia ja 'eikuitenkaanaitoa' Oscar-patsasta. Hyllyn päällä on hitaasti käyvä kello, vuosia sitten kalliilla ostamani rumahko hologrammi-taulu, muutamia tyhjiä pulloja, jotka ovat mielestäni niin hienoja että ne täytyy saada esille, ja (jälleen jotain turhaa mitä tykkään keräillä) viinipullojen korkkeja puisessa korissa.Ikkunaa vastapäätä olevalla seinustalla on seinään upotettuja kaappeja, jotka pitävät sisällään vaatteitani, pyyhkeitä ja vanhoja tavaroita ja leluja joista en ole vieläkään hankkiutunut eroon. Kaapin ovessa on Pariisista ostamiani maisema-postikortteja.

Minun huoneeni on oma pieni maailmani, jossa voin olla rauhassa ja tuntea oloni turvalliseksi. Noh, nyt olen jakanut senkin netissä muun maailman edessä, joten voiko niinkään enää sanoa? Täytyy vielä loppuun tunnustaa, että yleensä lattialtani löytyy myös muutama vaatekappale tai lukematon lehti, ja todella harvoin sänkyni on pedattuna, mutta päätin siivota huoneeni parhaimmilleen ennen kuvien ottamista. Tällainen on siis huoneeni, pöydät ja hyllyt täynnä tavaraa ja jokaisessa jokaiseen koloon työnnetty milloin mikäkin koriste-esine, mutta ainakin tämä näyttää minun huoneeltani, ja se on se mikä merkitsee.
Kommenttia ja mielipiteitä saa jättää. :)


2 kommenttia:

  1. oi tosi ihana ja tilava huone sulla ! :) rakastuin noihin kirjahyllyihin ja hajuvesikokoelmaas...

    VastaaPoista