torstai 31. tammikuuta 2013

49 tavoitetta vuodelle 2013

Sain joku aika sitten mieleeni idean, joka lähti ajatuksesta että haluan tänä vuonna tehdä jotakin uutta, ja saavuttaa jotakin, jottei joulukuun lopussa tarvitsisi taas pohtia sitä miten kokonainen vuosi meni ilman minkäänlaista edistystä elämässä. Jotta vuoden lopulla voisin katsoa ylpeänä taaksepäin menneitä kuukausia ja sanoa todellakin tehneeni jotakin, ja tuntea kehittyneeni, lähinnä henkisesti. Tämä idea on joko aivan nerokas tai sitten äärimmäisen turha, mutta itse koen sen todellakin voivan auttaa minua henkisessä kasvussa, ja elämänlaadun parantamisessa. Suunnitelmani on siis laatia itselleni tavoitelista, luettelo tehtävistä jotka pyrin suorittamaan vuoden 2013 aikana. Oikeastaan sain jo suunniteltua listan, ja se sisältää 49 eri kohtaa.

Vaikka tammikuu on jo lopuillaan, uskon kyllä ehtiväni tarpeeksi jäljellä olevien 11 kuukauden aikana. Tarkoitukseni ei suinkaan ole vaatia itseltäni liikoja tai todistella kenellekään mitään, mutta suunnittelin nämä tavoitteet siltä pohjalta, että niihin päästyäni olen onnistunut kehittämään itseäni ja kasvamaan ihmisenä. ...Alun alkaen sain tämän idean kun mietin miten onnistuisin karistamaan tylsyyden arjestani ja saisin hieman jännitystä elämään, mutta suunnitelman edetessä aloin pohtia oikeasti hyödyllisiä, keinoja jotka vaikuttaisivat elämääni positiivisesti.

Mietinkin, mitkä osa-alueet elämässäni kaipaavat muutosta, missä haluaisin olla parempi. Ensimmäisenä mieleeni tuli terveys - haluan elää terveellisemmin. Haluaisin myös olla taiteellisesti lahjakkaampi, itsenäisempi (tai toisin sanoen pärjätä omillani) ja paremmasta itsetunnostakaan ei olisi haittaa. Ryhdyin sitten suunnittelemaan tehtäviä, jotka auttaisivat pääsemään lähemmäksi tavoitteitani, joiden uskon lisäävän lahjakkuuttani, nostavan itsetuntoani ja opettavan pärjäämään omillaan. Toki keksin itselleni myös tehtäviä, joilla ei ole mitään varsinaista merkitystä henkiselle kasvulle (kuten tehtävä nro. 43 ja 47), mutta ne olen valinnut ainoastaan koska niiden kokeilu voisi olla hauskaa ja ainutlaatuista. Tämän listan ja sen tehtävien perimmäinen tarkoitus on että tänä vuonna tekisin ja oppisin paljon uusia asioita, ja voisin urakan jälkeen olla tyytyväinen ja ylpeä itsestäni.

Lista on todella pitkä, jopa 49 tehtävää, ja osa niistä on hyvin henkilökohtaisia ja voisi jopa sanoa salaisia, mutta julkaisen tähän alle muutaman:1. Ole 1 kuukausi ilman tupakkaa
Tarkoituksena säästää rahaa ja yrittää vähentää polttamista. Tätä oikeastaan aloin toteuttamaan jo pari päivää sitten, mutta se ei ole niin helppoa kuin uskoisi. Kokeilen
myöhemmin uudelleen, paremmalla menestyksellä ensi kerralla.
2. Laihduta 10 kg
Tämä on sekä terveydellisistä että itsetuntoa kohottavista syistä.

5. Hanki oma asunto
Jos satun saamaan opiskelupaikan jostain toisesta kaupungista, joudun muuttamaan ensimmäiseen omaan kotiin jokatapauksessa. Vaikka jäisinkin vielä vuodeksi Mikkeliin, ajattelin että on jo hyvä aika lentää pois kotipesästä.8. Opi kokkaamaan 30 eri ruokalajia
Jos onnistun muuttamaan omilleni, niinkuin suunnitelmissa ja tehtävälistassa on,
minun täytyy osata laittaa ruokaa. Aloitan opettelun sillä, että kahtena päivänä
viikossa kokkaan kotona jotakin itselleni ja äidille.
18. Katso kaikki 007 -elokuvat
Olen nähnyt ainoastaan kaksi James Bond -elokuvaa, ja vaikka toiminta ei kuulu suosikkigenreihini, olen sitä mieltä että leffaharrastajana tämän sarjan katsominen on lähes pakollista.
20. Opi puhumaan saksaa sujuvasti
Kielen peruskurssi lukioajoilta on jo melkein kokonaan unohtunut,
mutta haluaisin osata puhua tuota kaunista kieltä sujuvasti.
26. Piirrä 20 kuvaa, joista voit olla ylpeä
Olen jo hieman suunnitellut, mistä aiheista haluan piirtää
ja piirrosten valmistuessa julkaisen niitä täällä blogissani!
36. Kasvata pitkät hiukset ja värjää ne mustiksi
Niin ihanat kuin punaiset hiukseni ovatkin, niiden värin ylläpitäminen on raskasta ja hankalaa, joten taidan päätyä takaisin mustaan hiusväriin. Lisäksi haluaisin kerrankin elämässäni olla todellinen tähkäpää.
43. Ole eturivissä Musen keikalla
...ja jos mahdollista, kosketa Matt Bellamya. Se riippuu täysin
siitä hyppääkö herra lavan eteen kuten viime keikalla.
47. Hyppää benjihyppy

Tämä päätös oli oikeastaan ensimmäinen tehtävä, jonka itselleni keksin.
Olen jo pitkään halunnut kokeilla tuota extreme-lajia tänä vuonna aion uskaltautua!


Vuoden lopussa saa sitten nähdä, kuinka hyvin olen suoriutunut tehtävistäni. Toivon mukaan 11 kuukauden päästä olen onnistunut mahdollisimman monessa tavoitteessani, ja tunnen itseni lahjakkaammaksi, itsenäisemmäksi, terveemmäksi ja itseeni tyytyväisemmäksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti