torstai 4. lokakuuta 2012

Piirrustuksia

Nyt sain viimein aikaiseksi siirtää kesätyöaikanani piirtämät kuvat koneelle - olisin mieluummin skannannut, mutta koska se ei onnistunut, lainasin ystäväni järjestelmäkameraa ja otin kuvat sitä kautta. Pahoittelen siis jo etukäteen mahdollista huonoa laatua tai muuten outoa kuvakulmaa/leikkausta.

Silloin kun ensimmäistä kertaa aloin näitä teoksia raapustamaan, en suunnitellut julkaisevani niitä mihinkään, joten siksi käytin ruutupaperia ja tavallisia lyijykyniä (yhdessä kuvassa mustekynää) - jos jatkossa piirrän lisää tänne julkaistavaksi, aion käyttää hieman parempia välineitä ja tehdä huolellisempaa työtä kuin nämä sutaisut.

Ja jo alkuun ilmoitan, että osa töistä on keskeneräisiä (puuttuvia ruumiinosia ja kasvoja) ja niiden kuuluukin olla, sillä täysin valmiiseen työhön en olisi kuitenkaan tyytyväinen.

Tässä ensimmäisenä pari kuvaa, laiva (idean sain erään kirjan kannesta), ja keskiaikainen mekko:


Innostuin piirtämään ihmisiä. Ensimmäinen kuva on tehty mustekynällä. Omasta mielestäni jokaisessa kuvassa on joku osa, silmät, nenä tai suu, pielessä. En kuitenkaan jaksanut alkaa korjailemaan enempää, en ota tätä piirtelyharrastusta niin vakavasti.


  
Tästä jätin kokonaan kasvot pois, sillä ajattelin että
muuten hyvä kuva menisi kuitenkin pilalle viimeistään silloin.
 
 
 
 Kapteeni Koukku (mallia otin Peter Pan -kirjan kannesta).
Tähän olen henkilökohtaisesti eniten tyytyväinen, kuva vei kaikista eniten aikaa ja vaivaa ja onnistuikin mielestäni hyvin.


 


 
Ja tässä yläpuolella on tämmöinen pikku raapustus, joka ei niinkään ole näyte piirrustustaidoistani, vaan kuten kaikki huomaavat, on hyvin yksinkertaisesti tehty. Ideana on kuvan "synkkä" tunnelma (ainakin tämän kuvan nähneet kaverini ovat hiukan ihmetelleet, miksi piirsin näinkin hilpeän kuvan).
 
 
Mitä mieltä olette kuvistani? Ottaisin mielelläni vastaan rakentavaa ja reilua palautetta, ja vinkkejä miten voisin parantaa taitojani!
 
 

2 kommenttia: