perjantai 26. lokakuuta 2012

Halloweenin odotusta

Halloween, All Hallow's Eve, juhlapyhistä epäpyhin, tilaisuus tehdä kaikkea karmivaa ja pelottavaa ilman että sinua pidetään täysin hulluna, ja tämän takia yksi vuoden suosikkipäivistäni, on jälleen lähestymässä ja jo ensi viikon keskiviikkona pääsemme pienen ystäväseurueen kesken viettämään teemailtaa jota on meidän kesken suunniteltu jo 2.11.2011 lähtien. Viime vuonna vietimme myös kurpitsajuhlaa, mutta silloin ilta meni hieman pieleen, tai ainakin suunniteltua rauhallisemmin, ja siksi olen odottanut seuraavalta kerralta paljon. Lupasin jo vuosi sitten itselleni ja muille että vuoden 2012 halloweenaatto tulee olemaan tarkasti teeman mukainen, onnistunut ja jopa pelottava.


Tänä vuonna vietämme illan minun kotonani, ja vain muutama ihminen on tulossa paikalle. Oikeastaan olen tyytyväisempi näin, sillä jos juhlimassa olisi paljon ihmisiä, illan alkuperäinen idea unohtuisi helposti ja upeasti suunnittelemastamme teemaillasta tulisi vain tavalliset bileet. Lisäksi tuttavapiirisssäni on hyvin harvassa ne, jotka teemailtojen, etenkin kauhun, tullessa vastaan haluavat todella panostaa asuihinsa ja juhlien koristeluihin sekä yleistunnelmaan.

Juhlien suunnittelun aloitin jo heinäkuun lopulla, ja nyt viikkojen vähetessä olen hetki hetkeltä innostuneempi sekä jatkuvasti keksimässä mitä mielenkiintoisempia ideoita muunmuassa juhlakoristeluksi. Olen virittänyt itseäni oikeaan tunnelmaan kuuntelemalla teemaan sopivaa musiikkia, ja kasaamalla tietokoneelleni soittolistaa, joka on vielä kesken, mutta nyt jo kolmen tunnin mittainen. Listalta löytyy paljon Nox Arcanaa, Creature Featurea, sekä monien tunnettujen kauhuelokuvien soundtrackeja.
Yksi tulevan illan aktiviteeteista on, että luemme yhdessä mielenkiintoisia, ja toivottavasti hieman karmiviakin, kummitus- ja kauhutarinoita, ja sitä varten lainasin eilen kirjastosta 16 kirjaa täynnä erilaisia kauhutarinoita. Vielä en ole ehtinyt vilkaista millaisia novelleja on kyseessä, mutta kirjailijoiden joukosta löytyi niin Stephen Kingiä, Edgar A. Poea kuin Bram Stokeriakin, joten uskon että nämä kelpaavat.

Asuani olen pohtinut ehkä kaikista pisimpään. Kyseessä on kuitenkin kauhuilta, joten haluan pukunikin olevan kauhua. Monen mielipiteenmuutoksen ja idean jälkeen en saanut kuitenkaan mitään nerokasta mieleeni, joten aion yksinkertaisesti laittaa ylleni sekoituksen vaatekaapistani löytyviä, goottityyliin suuntavia vaatekappaleita, ja meikata itselleni kalpeat kasvot ja tummat silmät. Jos onnistun toteuttamaan sen, mitä näen ajatuksissani, lopputulos tulee muistuttamaan elävää nukkea. Asustani en kerro sen enempää (myös siltä varalta että se epäonnistuu täydellisesti), ja kuvia julkaisen myöhemmin postauksen yhteydessä.

Kaikista hankalin osa juhlien suunnittelussa on rekvisiitta ja miten koristella kotini näyttämään karmealta ja uhkaavalta paikalta. Ostin viime Helsingin-reissullani jotakin Punanaamiosta, ja vielä täytyisi löytää hienoja kynttilöitä sekä savesta tehty kurpitsalyhty. Budjetin juhlien suhteen haluan pitää mahdollisimman pienenä, joten joudumme loihtimaan aivan yksinkertaisimmistakin tavaroista ja kodeistamme löytyvistä jutuista rekvisiittaa. Paljon on vielä kesken ja alan todella olla paniikissa. Haluan tunnelman olevan juhlissa täydellinen.

Toinen hieman ihmetystä ja päänvaivaa aiheuttava seikka on ruoka- ja juomapuoli. Juhlissamme aiomme juoda pienissä määrin alkoholia - mustaa boolia ja oransseja shotteja - ja syödä kurpitsapiirakkaa, jonka minä ja Milla teemme alkuviikosta. En ole koskaan ennen syönyt kurpitsaa, enkä todellakaan leiponut siitä piirakkaa, joten odotan jännittyneenä millaisen sotkun saammekaan aikaan. Lisäksi meidän täytyisi vielä onnistua päättämään, kuka meistä tekee suolaista syötävää, ja mikä olisi teeman mukaista ja hyvää. Veriset sormet -nakit ovat ehkä jo liian lapsellisia, mutta kuulin että Lidlissä myydään halloween-nugetteja. Täytyy kai nyt pian päästä jonkinlaiseen päätökseen tämänkin suhteen.

Vielä muutama päivä aikaa suunnitella kaikki valmiiksi, todella kiirehän tässä tulee mutta uskon että kaikki tämä vaiva palkitaan, kun keskiviikko-iltana voimme juhlistaa halloweenia upeissa asuissa, hienojen koristeluiden ympäröimänä, ja nauttia hyvästä ruoasta ja kamalasta tunnelmasta. Julkaisen illasta postauksen kuvien kanssa ensi kuun alussa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti