sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannus !

Kuten kaikkina aiempinakin vuosina, myös tällä kertaa vietin juhannuksen mökillämme (tarkemmin sanottuna mökillä, jota isovanhempani ovat vuokranneet jo vuosien ajan) sukulaisten kanssa. Vaikka aattoilta oli vasta perjantaina, osa meistä vietti jo torstain keskellä metsää. Nyt olen siis istunut neljä päivää paikassa, joka kuhisee hyttysiä ja jossa toimi kaikkien muiden nettiyhteydet paitsi minun, joten sain jo tarpeekseni tästä eräjormailusta. Kyllähän mökillä on aina mukavaa, mutta tylsistyminen ja itikanpuremat ovat suurimpia uhkia joita siellä voi kohdata.

Vesi näyttää hyvin lämpimälle, mutta
todellisuudessa se on hyvin viileää.
Minulla on siis edelleen talviturkki ylläni.
 Tavallisia mökkiaktiviteetteja, kuten veneilyä ja mölkyn pelaamista, harrastettiin myös. Minä (tietysti) voitin jokaisen mölkky-kisamme ja kävin hurjastelemassa muutaman kerran soutuveneellä jonka perään on kiinnitetty moottori. Uimaan en mennyt kertaakaan ja saunakin jäi kokonaan välistä.


Torstaina meistä oli vain murto-osa paikalla, joten silloin ei vielä tapahtunut mitään erityistä. Minä katsoin 11-vuotiaan serkkuni kanssa läppäriltä Hopeanuoli-animea ja itse syvennyin lukemaan kirjastosta lainaamaani Nälkäpeli -kirjaa. Sain kirjan luettua viikonlopun aikana, valvoen yöt kun muut yrittivät nukkua. Kävin katsomassa elokuvan sen pyöriessä teatterissa aiemmin keväällä, ja sen myötä kiinnostuin kirjasta, ja nyt sen luettuani tykästyin tarinaan entistä enemmän, ja haluaisin kovasti katsoa elokuvan uudelleen.
Perjantaina loputkin suvusta (vietämme yleensäkin joulut ja juhannukset isommalla kokoonpanolla serkkujen ja isovanhempien kesken) saapuivat paikalle, parhaimmillaan meitä oli 19 henkilöä + yksi koira ja 7 autoa parkkeerattu ties mitenpäin mökin taakse. Söimme herkullista ruokaa jota mummo ja tätini olivat valmistaneet pitkään. Kuten joka vuosi aiemminkin, ruokailusta oli tehty hieman liian "gourmet" ottaen huomioon että olimme mökkeilemässä (mutta en valita, en yhtään!), ja kuten joka vuosi aiemminkin, jotkut saivat hillittömän riidan aikaiseksi melko mitättömästä asiasta. Tilanne päättyi itkuun, huutoon, epämääräiseen tuomitsevaan mutinaan ja siihen, että yksi joukostamme käveli järven toiselle rannalle mistä hänet piti myöhemmin hakea veneellä.

Tällaista tapahtuu siis meidän perheessä joka vuosi, lähes jokaisen juhlapyhän yhteydessä, mutta toisin kuin yleensä, tällä kertaa minä en ollut riidassa mukana. Hieman huvittavaa, miten räjähdysaltista onkaan kun "meidän jengi" on samassa rakennuksessa liian pitkään ilman mahdollisuutta paeta. Huvittavaa todella, mutta kun ensimmäinen alkaa huutaa, nauru loppuu. Tämä tappelu on melkein jo perinne, joten ei pidä huolestua. 
Syötyäni lähdin viettämään hieman aikaa ystävieni kanssa. Maija tuli hakemaan minua autollaan ja menimme "Anttolan keskustaan", joka on noin 10 kilometrin päässä mökistämme. Tapasimme Elinaa ja Emmiä pienellä rannalla, jossa katselimme kahta samaan aikaan sytytettyä kokkoa. Emme viipyneet pitkään, mutta ehdimme kuitenkin nähdä tuttuja ja toivottaa hyvät jussit. Sen jälkeen käväisimme Anttolan Hovissa, jossa Maija tapasi ystäväänsä, ja näimme jo kolmannen kokon, joka oli kylläkin jo sammumassa.
Elina, Maija & minä.
HUOM! Maija on meistä ainoa vesilinjalla ollut, ja
silti hän onnistuu näyttämään humalaisimmalta ♥

Viimeisimpänä lähdimme ajamaan kohti Mikkeliä, menimme pariksi tunniksi Millan luo, joka oli kotonaan yksin katsomassa omituista elokuvaa. Kulutimme kaksi ja puoli tuntia jutellen niitä näitä, sekä minä yritin myös soittaa epävireisellä pianolla. Viimein, kun äitini ja serkkuni olivat pommittaneet puheluilla ja tekstiviesteillä käskien tulla ajoissa takaisin mökille, lähdimme Maijan kanssa takaisin Anttolan suuntaan. Päästyäni mökille, kaikki muut olivatkin jo nukkumassa, joten myös minä raahauduin yläkertaan pienelle parvelle jossa yöpyi kahdeksan ihmistä kylki kyljessä. En saanut muita herätettyä, vaikka hieman kolistelinkin.
Seuraavana päivänä ei tapahtunut kummempia, muuta kuin että kävimme lähellä asuvien sukulaistemme luona kylässä. Tilalla on muutama hevonen, ja suurin osa ajasta meni niitä ihastellessa. Syötimme hevosille kuivaa leipää ja silittelimme niitä - minä en uskaltanut sillä pelkäsin eläimen purevan sormeni poikki - sekä nauroimme, kun yksi hevosista väänteli naamaansa paljastaen hampaansa ja ikenensä.

Vietimme vielä yhden yön mökillä. Meillä on tapana aina mökillä ollessamme pelata yömyöhään lautapelejä kuten Monopolya, Cluedoa tai Trivial Pursuitia. Pelasimme yhden Cluedon sekä ns "eurooppapelin" (Trivial Pursuit -kaltainen peli jossa kysymykset liittyvät Eurooppaan), joista ensimmäisen minä voitin onnekkailla arvauksilla.

Muiden käydessä yöpuulle en itse saanut unta, joten otin Nälkäpelin käteeni, ja aamuviiteen mennessä olin saanut kirjan luettua. Olin jo innoissani ostamassa elokuvaa, kunnes hetki sitten tajusin, että dvd ilmestyy vasta elokuussa. Pettymys oli suunnaton!

Tämä aamu mökillä sitten menikin pakkaillessa ja viimeisen Hopeanuoli-jakson katsoessa. Helsinkiläiset serkkuni lähtivät kotimatkalle. Lopulta minäkin pääsin takaisin sivilisaation pariin. Ja nyt kun olen ollut noin 5 tuntia kotona, kaipaan jo takaisin.P.S. Tekikö kukaan juhannustaikoja, uskooko kukaan edes niihin?
Luin viime viikolla MTV3-nettisivulta yleisimmistä juhannustaioista, ja ne kuulostivat aika mielenkiintoisilta. Ei sitä tiedä vaikka sellaisetkin oikeasti toimisivat, mutta en silti aio ottaa siitä selvää hyppimällä alasti jonkun toisen pellolla. Perjantai-iltana minulle kerrottiin ihan uudenlaisesta juhannustaiasta, jonka mukaan täytyy juoda seitsemän shottia ja aamulla saattaa herätä unelmiensa miehen vierestä. Mieluummin se kuin alasti pellolle!!


3 kommenttia:

 1. itekki vietin juhannuksen metsän keskellä, onneksi kuitenkin paljon pienemmällä porukalla eli perheen kesken. toinen onni oli että käytössä olevassa tietokoneessa oli dvd-asema, joten muiden mennessä nukkumaan varsinaiset juhannusbileet alkoivat stargate universen parissa :D noista juhannustaioista en tiedä muuta kuin että en meinaa koittaa tuota shottitaikaa jos siinä on vaarana herätä unelmien miehen vierestä, mielummin menen vaikka sinne pellolle!

  VastaaPoista
 2. Kyllä nyt kävi niin että minusta jää sulle lukija! :-) Kiitos kun kävit kommentoimassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eipä mitään ja kiitos, kiva että mun blogi miellyttää :)

   Poista