keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Do I wanna say goodbye to the winter?

Ajatella, että kahden viikon päästä on jo kesäloma. Aika on näin taaksepäin katsoessa kulunut jopa liiankin nopeasti. Viimeisimmät viisi kuukautta, ja sitä edeltäneet neljä, menivät ohitseni ennenkuin ehdin edes huomata. Vaikka odotankin kesälomaa innolla, jään silti kaipaamaan monia hetkiä ja päiviä.

Yllättävää, miten yhteen syksy-talvi-kevääseen voikaan mahtua noin paljon suuria asioita. Kai nämä viimeiset kuukaudet olivat vain sattumalta niin tapahtumarikkaita ja oli vain tuurista kiinni, että kaikki muutokset ja kokemukset päättivät juuri nyt tulla yllättämään minut. Sattumaa vai? Mhh, en ole varma uskonko siihen.

Näin lyhyesti kerrattuna kaikki kokemani tapahtumat, kokemukset ja elämänmuutokset, viime elokuusta tähän päivään mennessä;
- viikonmittainen kokeilu yksin (kämppiksen kanssa) asumista,
- uuden kielen opiskelun aloittaminen (joka alkaa jo nyt tympiä),
- monet monet monet monet kotibileet, joista ei ole (pelkästään) hyviä muistoja,
- extempore-lomamatka Salzburgiin ystävien kanssa,
- teini-ikäisen "sydänsurut" (vaikkei olekaan vielä tässä iässä niin vakavaa, niin kyllä se ottaa koville),
- liian_vähän_lahjoja_joulu ja mukava uudenvuodenaatto minulle rakkaiden ihmisten kanssa ,
- historialliset Wanhojentanssit lukiossa,
- henk.koht. ennätykseni Subway-patonkien syömisessä (viikko!),*
- henk.koht. ennätykseni elokuvateattereissa käymisessä (kaksi elokuvaa yhden illan aikana),*
- 18-vuotissyntymäpäiväni,
- ensimmäistä kertaa (nerokas?) aprillipila, joka meni läpi edes osalle yleisöstä,*
- Enrique Iglesiaksen konsertti Hartwall-areenalla,
- ranskanryhmäni kanssa tehty viikonloppumatka Pariisiin,
+ uudet ihmiset, joiden kanssa olen tullut läheisiksi lyhyessä ajassa, sekä vanhat ystävät, joiden kanssa olen saanut välini selvitettyä.
* not so important but i'm still proud ;)


Olen tehnyt asioita, joita kadun syvästi, ja toisia, joista olen erittäin ylpeä. Minulle on paljastunut uusia puolia itsestäni ja muista ihmisistä, sekä olen kuullut asioita, jotka muuttavat käsityksiäni elämästä ja itsestäni. Olen tehnyt henkilökohtaisesti valtavan muutoksen viime syksystä ja tunnen olevani kuin eri ihminen. Jos palaisin nyt siihen, millainen olin melkein vuosi sitten, minusta katoaisi kuorma-autolastillisen verran kokemuksia, suuri osa sydäntäni, sekä lähes koko itseluottamukseni. Kaiken tuon sain viime talvena, joten ei pidä ihmetellä, miksi jään kaipaamaan sitä niin kovasti.

Nyt kun kesä saapuu ja kylmä ja niin inhottava talvi pyyhitään pois kaikkialta paitsi muistoistamme, en tiedä olenko sittenkään tyytyväinen. Mitä jos kesän mukana luokseni saapuu tylsä arki? Kaikki se mielenkiintoinen, mitä minulle on tänä vuonna sattunut, on seurausta minun ja tiettyjen ihmisten kanssakäymisestä, ja osittain myös koulun syytä, joten mitä jos kesän tullessa ja ihmisten eristäytyessä mökin rannoille tai kesätöihin (mansikanpoimintaan, kaupungin puistoihin tai vaikka Enstolle keittiöön) kaikki mielenkiintoinen kaikkoaa luotani? Itselläni ei ole kesätöitä luvassa, joten luultavasti vietän suurimman osan lomaa kirja kädessäni takapihalla tai uimarannalla. Kuulostaa tuokin mukavalle, mutta minua se ei lohduta.

Toivon vain, että tuleva kesä jatkuisi kuten talvikin meni, tuoden mukanaan lisää kokemuksia ja yllätyksiä elämääni.

Yes, it's gonna be a cold, lonely summer
But I'll fill the emptiness
I'll send you all my dreams
Everyday in a letter
Sealed with a kiss

2 kommenttia:

  1. Täytyy myöntää, että odotin jotakin vähän erilaista, kun mainitsit tästä merkinnästä. Yllätyin kuitenkin positiivisesti, sillä merkintä olikin yllättävän sisältörikas ja lopun laulunsanat kruunasivat sen. (Upea kappale!)

    Oma talveni on ollut asteen verran epämiellyttävämpi kuin sitä edeltäneet ajat, joten luovun siitä innolla. Äläkä suotta pelkää, että kaikki kaikkoaa, sillä minä olen kuitenkin näillä näkymin suurimman osan kesästä ihan kotona. :D

    VastaaPoista
  2. No siinä tapauksessa jokaisena tylsänä kesäpäivänä minä tulen teille niin ollaan yhdessä sitten kotona :) Ja toivotaan että se Helsingin matka onnistuu!
    Tuo Bobby Vintonin laulu on kyllä ihana, vaikka siinä puhutaan "kylmästä ja yksinäisestä kesästä", niin aina sitä kuunnellessani mieleen tulee lämpimät kesäillat mökillä ja yöuinnit ja käen kukunta vastarannalla :--D Voi olla että tästä laulusta tulee kesän 2011 soitetuin biisi. ;)

    VastaaPoista