sunnuntai 22. toukokuuta 2011

And I'm hungry like the wolf

Duran Duranin tunnettu kappale pyörii päässäni yhä uudelleen ja uudelleen ja vatsani kurnii. Mieleni tekisi nyt jotain hyvää "aamupalaksi" (heräsin, kuten tavallista, tavallista myöhempään). Ruokaa kaipaillessani aloin muistella kaikkia herkkuja, joita olen aiemmin elämässäni maistellut. Olen myös tietokoneen kuvatiedostoja järjestäessäni huomannut siellä olevan huomattavan paljon ruoka-aiheisia kuvia. Olen todellinen kulinaristi, ja se näkyy jopa toisessa harrastuksessani, valokuvaamisessa.


En halua antaa itsestäni mitään syöpöttelijän kuvaa, mutta totuus on, että pidän ruoasta, ja ainoa asia, joka on hauskempaa kuin sen syöminen, on sen kuvaaminen. Yritän näin todistella ruokavalioni olevan terveellinen, yllä olevan hedelmä-kuvan avulla. ^^
Mhh, vohveleita, banaania ja Fazerin suklaata raastettuna. Tämä kuva saa aina veden kielelleni. Tällaisen brunssin söin viime kerran muutamia viikkoja sitten, ja olin annoksen esteettisyydestä niin vaikuttunut, että haluasin ikuistaa sen kameraani.
Tämä kuva on otettu 4.helmikuuta 2011, kun minä ja ystäväni päätimme ryhtyä leipureiksi ja loihdimme oman reseptimme mukaan kahdeksan erilaista muffinsimakua. Lopputulos oli onnistunut, leivokset maistuivat todella herkullisille, mutta niinhän siinä sitten kävi, kun minä yritin maistaa jokaista lajia yhden ja arvioida makuja, minulle tuli huono olo jo neljännen muffinsin jälkeen.
Alareunassa oleva tylsän näköinen muffinsi on omena-kanelia, sen yläpuolella ovat mustikkakermavaahto- ja sisältä valkosuklaa (vas.), banaani (kesk.) ja pähkinäsuklaalevite-päällystetty kaakao. Sen takana oleva on hasselpähkinää, päällä on kermavaahtoa ja kaakaojauhetta. Takana oleva on sitruunamuffinsi, jonka päällä on kermavaahtoa ja mansikka. Vaaleanpunaisella kermavaahdolla ja hopeaisilla nomparelleilla päällystetty on vadelmaa, ja sen vieressä oleva valkoinen on sisältä suklaata ja päältä kermavaahtoa ja kookoshiutaleita. Mhhh, lisää makua elämään."Avec bon pain, bonne chère et bon vin...?"
Tässä kuvassa on viinirypäleitä, suolakeksejä ja Bonjour-tuorejuustoa, illalta kun minä ja ystäväni Milla päätimme pitää kahdenkeskisen tyttöjenillan Ranska-teemalla. Meillä oli myös halpaa (pahaa) ranskalaista valkoviiniä sekä Sveitsistä ostettu ranskalainen suklaakonvehti, joka olikin herkullisin (ja lähinnä aitoa Ranskaa) osa illastamme. Suklaasta emme valitettavasti ottaneet kuvaa....mutta tässä on eri kuvaa suklaasta, vaikkakaan ei ranskalaisesta, vaan perisuomalaisesta Fazerista ja Pandasta. Tämä valokuva vähättelee määrää, sillä oikeasti tässä on suklaata lähes 13 levyn verran.
Viime maaliskuussa olivat minun syntymäpäiväjuhlani ja päätin tehdä jotain suureellista, niinpä rakensin 15-kerroksisen suklaapyramidin. Vieraat kyllä ihastelivat (ja kauhistelivat) suklaan määrää, mutta lopulta siinä kävi sitten niin, että jouduin syömään pyramidia vielä kolme viikkoa myöhemmin.Irish Coffee, Mojito, Daim-anne
Jos joutuu syömään paljon, alkaa myös janottaa. Näitä herkkudrinkkejä voit löytää melkein mistä tahansa yökerhosta/baarista, mutta juuri tämä kuva on otettu Mikkelin Bar Lounge Kharmassa. Kyseisenä iltana olin viihteellä ystävieni Iidan ja Outin kanssa, ja tämä kuva on otettu alkuillasta. Tunteja myöhemmin pöytä oli täynnä tyhjiä tai puoliksi tyhjiä laseja. Onneksi osa niistä oli vettä.

Nyt olen saanut tarpeekseni haaveilusta ja teen asialle jotakin, sillä muistinkin juuri pakastimessa olevan yhden Apetitin Bolognese-pizzan. Keittiöön suunnistan tämän laulun säestyksellä:

6 kommenttia:

 1. AAA ihana rosa :D miä vaa naureskelin tätä lukiessa

  VastaaPoista
 2. Oli kauhee nälkä ja teki mieli kirjoittaa ruoasta, mut sitten tuli vain enemmän nälkä :---D. Ja nyt tuli taas kun katsoin noita kuvia, voi että...

  VastaaPoista
 3. Kiitos, nyt minullakin on nälkä. Hemmetin Rosa. :D

  VastaaPoista
 4. Ole hyvä. :) Muistatko mitä ne oli ne suklaakonvehdit sillo kun meillä oli se la nuit francaise? Ne oli hyviä... =P

  VastaaPoista
 5. En muista yhtään. Mun muistaakseni ne vaan oli pahoja. : D

  VastaaPoista
 6. Mitä ihmettä, itse muistan että ne olis ollut oikein hyviä :--D

  VastaaPoista